Părerea lu’ Predo – Iarna genocidului, la români

262

foto predo 2Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la iarna care vine, mă lasă rece faptul că pe alte meleaguri ar fi mai bine. Stau şi mă-ntreb dacă aşa-zisele înţelegeri dintre regimul Băsescu şi oculta numită guvernul mondial, privind măsurile pentru reducerea populaţiei, n-o fi adevărată.

Pe de-o parte, lumea românească o duce rău. Deci şi lumea gorjenească. Geaba ne tot anunţă preşedintele Traian Băsescu ba că tocmai am ieşit din criză, după care se răzgândeşte şi ne anunţă că mai avem mult până departe. Ceea ce ştiam şi noi. Şi mai ales, că simţim pe pielea noastră acest lucru extrem de grav.

Dinspre guvernanţi, nu vine chiar deloc vreo veste măcar îmbucurătoare. Legea salarizării unitare a bugetarilor fu amânată pe miercuri, din lipsa avizului CES. Care iar mai arte nevoie de un aviz din partea unor factori externi cu care Guvernul Băsescu-Boc va discuta-negocia, dacă nu cumva îşi vor lua notiţe după dictare aceia care ne păcălesc şi zic fără ruşine că ne conduc. Prost! Asta o ştiam.

Dinspre salarii nimic bun. Cu pensiile, la fel. Mă întreabă consăteanul Puiu lui Tică Tanu cu cât se vor mări pensiile în 2011. Ce să-i spun? Că, după cum merg treburile pe la Palatul Victoria, va trebui ca ţara să se-mprumute iar ca pensiile să fie primite?

Aşa mici şi chinuite, cum sunt, de fapt? Cinicul aghiotant al Băsescului – Emil Boc, omul ce ţine loc de prim ministru a avut neruşinarea, ori speranţa din partea domniei sale, că pensionarii „Vor ieşi din sistem pe cale naturală”. S-a gândit şi la varianta că, în felul acesta, se va mai reduce fondul de pensii. Şi aşa, fondul asigurărilor de sănătate va intra în anul 2011 cu un deficit de 3 miliarde de lei. Subfinanţarea sistemului de sănătate este demult cronică.

Salariile vor fi mai mici, Legea salarizării se tot amână, Şi implicit nu se cunoaşte Legea Bugetului pe 2011, care ar fi fost cazul să fie votată mai demult. Salariul minim chipurile negociat cu FMI la 600-670 de lei este şi el sub semnul întrebării.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, are impresia că dacă va scădea cuantumul indemnizaţiei de şomaj se încurajează munca. Nimic mai fals! Iar indemnizaţia de şomaj va fi, probabil, de nimic. Pe undeva, între 75% şi 90% din indicatorul social de referinţă, cifrat la 500 de lei.

Cu ce să trăiască şomerul, cu ce să moară?

Chiar dacă Guvernul Băsescu-Boc n-o recunoaşte explicit, locuitorii acestor meleaguri vor trece iarna asta prin clipe grele. Se va muri de frig, se va muri de nemâncare şi mai ales că, pe sărăcia asta, românul nu mai are bani de nici unele. Nici de mâncare, nici de încălzire, nici de spitalizare şi nici de medicamente.

Singurii care nu vor da faliment vor fi preoţii. Iar despre Coşciugul SRL nici nu mai ştim ce să spunem. Nu ne zicea preşedintele Traian Băsescu, pe vremea când era Primar General al Capitalei, că: „Iarna nu-i ca vara!”

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here