Parchetul General reacţionează! – Misterele dispensarului vândut, secretele dispensarului privat

218

pestisani primariePe la începutul anului, un grup de cetăţeni ai comunei Peştişani, grupaţi în Asociaţia Proprietarilor de Păduri Valea Bistriţei Peştişani, s-au adresat Agenţiei Domeniilor Statului, din cadrul Ministerului Agriculturii, spre a afla ce s-a întâmplat cu Dispensarul veterinar din Brădiceni, comuna Peştişani.

Despre care primarul Florin Pavel se făcea că plouă. Vezi Doamne, el nu ştie nimic. Deşi de ani buni, prin curtea dispensarului – un imobil cu clădiri şi teren destul – se plimba ca la el acasă dr. veterinar Florin Gorcea. Una din variante era că acesta fusese concesionat. Iar consilierii locali ai comunei Peştişani nu ştiau nimic. Ei bine, prin luna martie 2011, Agenţia Domeniilor Statului a trimis un comunicat din care reiese modul în care acest Dispensar Veterinar fusese vândut. Atât Prefectura judeţului Gorj, cât şi ADS fuseseră dezinformate, cum că acesta nu se află în domeniul public al primăriei. Spunând doar că nu fusese revendicat. Adică, o minciună prin omisiune.

Unde dai şi unde crapă!

Prin convocarea unei adunări a cetăţenilor comunei Peştişani pe tema alimentării dezastruoase cu apă de către consilierul local Constantin Fuiorea se dorea un pas înainte. În lămurirea spinoaselor probleme ale hăţişului proiectelor ascunse şi a miliardelor de lei tocate. Şi duse pe apa sâmbetei. Deturnând discuţiile, corifeii Florin Pavel – primar şi lider PNL, dimpreună cu Ion Poenaru – preşedinte-director general al Obştei Peştişani au avut doar parţial succes de imagine. Consilierul local Joe Ciolofan(PSD) s-a trezit, ori a fost pus, vorbind şi l-a întrebat pe primar, hodoronc-tronc, cum stă chestiunea cu dispensarul veterinar. Unul vândut de Agenţia Domeniilor Statului, în urma documentinformărilor false ale primăriei Peştişani asupra proprietăţii. Ei bine, primarul Florin Pavel şi-a ţinut-o pe-a lui. Că totul este legal. Numai că s-a referit şi la dispensarul uman din Brădiceni, aflat în aceeaşi curte cu cel vândut. A afirmat că: Dispensarul uman din Brădiceni, aflat gard în gard cu Dispensarul Veterinar, este în domeniul public. Corect. Exact aşa era şi situaţia dispensarului veterinar înstrăinat. Pur şi simplu, pe primarul Florin Pavel l-a luat gura pe dinainte, cum s-ar zice. Deocamdată, cumpărătorul doctor veterinar Florin Gorcea poate să doarmă liniştit. Doar că intenţia lui de a schimba acoperişul şi deci a continua investiţia, după ce-a pus termopane, s-a amânat. Lumea l-a sfătuit să renunţe până se lămureşte situaţia legalităţii actului de vânzare-cumpărare încheiat între Agenţia Domeniilor Statului, ce ţine de Ministerul Agriculturii, şi Florin Gorcea ca persoană fizică. Mai ales că există posibilitatea ca acel act, încheiat cu eludarea legilor statului, să fie anulat. Chiar dacă domnia sa susţine că a fost un cumpărător de bună credinţă.

Plângerea este la Parchetul Târgu-Jiu

Prin adresa nr. 12480-2011, Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din 25 iulie 2011, anunţă că plângerea adresată de Asociaţia Proprietarilor de Păduri Valea Bistriţei Peştişani a fost trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru verificări şi măsuri. Am cita din adresa comunicată petenţilor. Oricât s-ar da de rotund dr. veterinar Florin Gorcea, care mi-a declarat că „La Gorj, vom avea grijă să nu se ia nicio măsură!”, ne vine greu să credem că justiţia nu va face dreptate. Rămâne de văzut.

Demisia directorului Alin Fuiorea, avansarea aceluiaşi personaj?

Cu toate că oamenilor din comuna Peştişani le părea rău că Alin Fuiorea a demisionat din funcţia de director al SC „UTIL BONUS” SRL, firma de gospodărire comunală având ca acţionar unic primăria Peştişani, situaţia este cu totul alta. Recunosc, inclusiv subsemnatul s-a păcălit. În locul domniei sale, marţi, 16 august a fost instalat un director nou. Pe numele său Ilie Fuiorea. Foarte bine, mi-am zis. Poate fi un suflu nou. Curios mi se părea că Alin Fuiorea nu regretă cu nimic pierderea postului. Ba mai mult, sâmbăta trecută s-a deplasat împreună cu primarul Florin Pavel şi cu noul director al SC „UTIL BONUS” SRL, Ilie Fuiorea, pe la punctele de lucru ale staţiei de filtrare, pompare şi distribuţie a apei. Frumos, mi-am zis. Ieri-alaltăieri, aflându-mă la o discuţie cu consilierul local Constantin Fuiorea, a apărut amicul Dumitru Sprâncenatu. Care-i reproşa unchiului lui Alin Fuiorea că nu i-a spus adevărul. De parcă acesta l-ar fi cunoscut. Tânărul Alin Fuiorea, familist convins, are şi el o soţie. Care soţie deţine o firmă de construcţii. Iar firma soţiei sale a câştigat licitaţia de construire a unui Dispensar Medical Privat. Pe terenul primarului Florin Pavel şi cu fonduri europene. Nu se ştie exact dacă-i vorba despre 25.000 de euro sau de 100.000 de euro. Cert este că nu-i de glumit cu fondurile europene şi construcţia trebuie terminată. De vorbit, se mai vorbeşte că, după cinci ani, Dispensarul Medical ce se va construi cu fonduri europene va fi în întregime proprietatea primarului Florin Pavel. Care are şi o soţie dr. Lidia Pavel, apreciat medic de familie. Toate bune şi frumoase, veţi zice. Iar ca bonus, Alin Fuiorea mai are promis şi postul de viceprimar în viitoarea legislatură. Asta numai în condiţiile în care, se înţelege, actualul primar Florin Pavel va scăpa basma curată în urma dosarelor penale întocmite de Curtea de Conturi. Şi, în plus, va câştiga al treilea mandat.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here