Parcările de reşedinţă, un pas înainte pentru deţinătorii de automobile din Târgu-Jiu

154

Proprietarilor de autoturisme din zona Victoria Bradului a municipiului Tg Jiu li s-a luat „o piatră de pe inimă”. Şi asta pentru că şi –au văzut ce au dorit: să aibă un loc al lor concesionat legal de la administraţia locală unde să-şi poată parca autoturismul fără frica de altădată că nu mai găsesc loc de parcare şi trebuie să-şi lase maşina în stradă ori aiurea din cauza unora ce veşnic îşi „uitau” maşinile pe acolo, chiar dacă nu locuiau în zonă şi mai mult tot felul de vehicule ale celor ce lucrau la unităţile din apropiere şi care-şi parcau maşinile tot în cartier, cu toate că aveau loc în perimetrul firmei lor.

Nu mai vorbim de cei cu mai multe maşini, ce nu doreau concesionarea locurilor pentru simplul motiv că aşa „la înghesuială” şi le puteau parca pe toate fără să le pese de ceilalţi şi nu în ultimul rând de micile „râci” între vecini ce nu acceptau din diverse motive să aibă locurile unii lângă ceilalţi din cauza unor certuri cu ani în urmă ori a abilităţii unora în parcarea autoturismelor în locuri înguste ori cu spatele.
O misiune dificilă pentru cei abilitaţi din partea Primăriei Tg-Jiu în amenajarea, marcarea şi nu în ultimul rând atribuirea şi semnarea documentului de către proprietari cu amplasarea şi locul repartizat fiecăruia. Dar îndeplinită cu tact şi profesionalism de către echipa compusă din Toma Şărămăt şef compartiment Îndrumare Asociaţii din cadrul Primăriei mun. Tg Jiu, secondat de Dinu Claudia şi Jerca George din cadrul aceluiaşi serviciu.
Acum, dacă am fost la şedinţa de asociaţie unde s-au discutat aceste aspecte, cu ceva timp în urmă am mers de câteva ori să văd cum decurg treburile „pe teren” şi i-am întrebat pe oficiali cum cred că va ieşi întreaga lucrare. După cum mi s-a explicat, în urma construcţiei şi a delimitării locurilor de parcare „în spic” or să intre toate maşinile aici. Faţă de alte cartiere unde parcările sunt pe jumătate pline, problema se punea aici dacă or să aibă loc toate maşinile (în condiţiile unei maşini de apartament, cei cu mai multe urmând să vadă ce fac). Unii dintre cei care nu credeau că o să mai apuce loc chiar începuseră să dea semne de nervozitate, dar au fost liniştiţi că or să prindă şi ei. Această parcare este în opinia oficialului primăriei cea mai mare amenajată până acum în municipiul Tg Jiu într-o zonă unde numărul maşinilor este pe măsură şi unde problema se punea dacă o să intre „la mustaţă”, ori ba.
Să ştiţi că eu credeam că e o treabă simplă cu parcările astea de reşedinţă, dar am constatat că nu e deloc aşa. Şi cu toate că mulţi zic că nu e mare lucru să tragi nişte linii pe asfalt, dacă îi pui pe ei s-o facă nici nu vor să audă, darămite să mai şi treacă la treabă. Pentru că după modesta mea opinie, fiecare cartier are particularităţile sale legate de căile de acces, de ieşire şi nu în ultimul rând de spaţiul sau banda ce trebuie lăsată pentru maşinile serviciilor de urgenţă ori ale organelor de ordine publică. Pentru că pe nimeni nu-l face mai fericit faptul că zona are parcare de reşedinţă, dar maşinile pompierilor, salvării ori ale poliţiei nu pot pătrunde la o situaţie de urgenţă pentru că nu s-au prevăzut căi de acces pentru ele ori sunt blocate de tot felul de specimene care nu pricep că nu-ţi poţi lăsa maşina oriunde şi oricând vrei fără nici o responsabilitate.
La final, trebuie totuşi menţionat că în perioada cât am stat să văd cum evoluează lucrurile, deţinătorii de autoturisme din zonă au fost mulţumiţi de faptul că autoritatea locală a realizat parcarea de reşedinţă, aproape toţi (bineînţeles cu excepţia câtorva „Gică Contra” existenţi peste tot şi pentru care orice s-ar face nu e bine) dorind de mult să aibă locul lor concesionat legal unde la orice oră să-şi poată parca maşina fără teama că ar putea să nu aibă unde parca din cauza altora străini din cartier, iar ei să-şi lase maşinile pe unde apucă.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here