Paralescu rămâne, directorii de şcoli nu

147

IMG_1461●“Justin Paralescu va fi, în continuare, susţinut pe funcţie de către PDL Gorj. Decizia finală se va lua însă în BPJ” – Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt PDL Gorj

Inspectorul şcolar general, Justin Paralescu, a scăpat de înlocuirea din funcţie, stabilită la nivel de PDL Gorj, şi asta ca urmare a unor discuţii ulterioare apărute în ultimele două zile, la vârful organizaţiei politice “portocalii”. Dacă şeful Inspectoratului Şcolar(IŞJ) Gorj a trecut de evaluarea colegilor de partid, nu acelaşi lucru se spune despre cei şase directori de şcoli, cu mandat prelungit, care nu vor mai beneficia însă toţi de menţinerea pe post. Paralescu a rămas fără susţinere politică ca urmare a unei decizii interne luate la vârful PDL Târgu-Jiu.

Problema “Paralescu” dar şi cea a înlocuirii celor 6 directori de şcoli din Gorj a fost pusă pe tapet la ultimele şedinţe din sânul filialei PDL. Indiferent că s-a discutat la municipiu sau la judeţ, pedeliştii cu funcţii de conducere au stabilit până la şedinţa Biroului Permanent Judeţean(BPJ), din 23 iunie, Paralescu să rămână pe funcţie. Se dau însă asigurări că inspectorul general, în ciuda lipsei sale de reacţii în media, va trece cu bine şi peste şedinţa BPJ-ului, unde se vor discuta însă alte probleme importante, de genul înlocuirii lui Theodor Popescu de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, condamnat recent de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul “bani pentru partid”. Ocolit total de potenţiale schimbări, în ciuda zvonurilor care îl dădeau drept primul înlocuit din funcţie, este inspectorul adjunct al IŞJ, Gheorghe Mitescu. Asta probabil şi ca urmare a funcţiei sale de vicepreşedinte al PDL Gorj.

Se caută înlocuitori pentru Mercioiu şi Popescu

Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, susţine însă că în urma şedinţei de ieri, la care au participat: preşedintele Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii organizaţiei, s-a stabilit ca directoarea APIA Gorj, Delia Mercioiu să nu mai obţină sprijin politic pe post. De asemenea, s-a discutat despre schimbarea lui Theodor Popescu. “Vom vedea la şedinţa BPJ-ului ce se va întâmpla cu Popescu, dacă va fi schimbat sau cine va fi susţinut pentru acest post”, a declarat Vâlceanu. În ce o priveşte pe Mercioiu acesta se află deja în concediu, în locul său la cârma instituţiei aflându-se adjunctul ei, Mihai Versin. Purtătorul de cuvânt a menţionat, de asemenea, că nu ştie care dintre cei 6 directori de şcoli va rămâne pe funcţie. Directorii de şcoli vizaţi de schimbări sunt cei de la: Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu, Colegiul „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti, Colegiul Tehnic Motru, Grupul Şcolar Peştişani şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Bumbeşti Jiu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here