Pandurii s-au întors la Târgu-Jiu

944

Pandurii Târgu Jiu a bifat cinci meciuri de pregătire în cantonamentul de la Timişoara. Trupa gorjeană a dat piept, în Banat, cu Ripensia, de două ori (0-4, 4-4), ASU Politehnica Timişoara (0-5), CS Dumbrăviţa (2-1) şi Ghiroda şi Giarmata Vii (1-0). Ultima zi de cantonament a adus singurul egal al formaţiei noastre, unul extrem de spectaculos.
Pentru oaspeţi au punctat Acosta, care a reușit o dublă, Velcotă și Filip. Antrenorul Călin Cojocaru a început meciul cu următorii jucători: Aldescu – Diau, Nic. Cotolan, Luzemo, D. Filip, Sylla, A. Dobre, Acosta, Peia, Bunga, Goma. Au mai intrat: Iovicin, Oprița – Velcotă, Corduneanu, Habet, Răchișan, Zaborowski, C-tin. Grecu, Erhard, Rasoveanu, R. Cojocaru.
Concluzia tehnicianului după egalul cu Ripensia a fost că Pandurii se descurcă bine pe faza ofensivă, dar este evident că defensiva continuă să păcătuiască. De altfel, gorjenii au înscris de 7 ori în cele 5 partide, dar au primit de două ori mai multe goluri: 14! ,,Ultima zi de cantonament pentru noi, al cincilea meci amical. Față de meciul cu Poli, am avut o prospețime mai bună, am fost mai concentrați, mult mai periculoși pe fază ofensivă. Ne-am creat foarte multe ocazii. Am marcat patru goluri, mai puteam să marcăm și alte goluri. Asta este îmbucurător pentru mine. Ce este supărător este că luăm goluri foarte ușor. Practic, ne dăm noi goluri singuri. Pe faza defensivă stăm foarte rău. Avem foarte mult de muncă la acest aspect. Știu că este oboseala acumulată. Am încărcat foarte mult fizic în acest cantonament, pentru că noi primul meci îl avem abia în data de 28 februarie. Avem până atunci timp să reglăm unele aspecte. Dar mă deranjează poziționarea echipei pe faza defensivă, unde greșim foarte mult. Practic, anulăm munca pe faza ofensivă cu greșelile pe faza defensivă. Nu mă așteptam să fie așa concentrați la joc. Nu prea îmi place în ultima zi să fac joc, pentru că toată lumea e cu gândul la mica vacanță”, a declarat Cojocaru. Antrenorul a explicat, încă o dată, de ce a ales să vină în oraşul natal pentru acest stagiu de pregătire. ,,Din cauza vremii, la noi fiind mai frig, nu am avut posibilitatea să jucăm în zonă așa multe meciuri amicale. Am preferat să venim aici. Am avut terenurile aproape de hotel. Sala, recuperarea. Alergările le-am făcut în Giroc, în platou, în pădure. A fost foarte bine din acest punct de vedere, am avut condiții foarte bune. Sunt mulțumit de cum s-au pregătit băieții, mai puțin de meciul cu Poli unde s-au comportat ca la Liga a V-a”, a spus principalul echipei. Pentru Pandurii urmează încă două partide amicale, cu colegele de campionat Slatina şi FCU Craiova. Ambele meciuri vor avea loc la Târgu-Jiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here