Pandurii pare să-și fi stabilit formula pentru play-off / Doar oportunitățile mai modifică lotul

384

Pandurii este cu câteva zile înainte de primul meci oficial din 2016 cu lotul aproape definitivat, președintele gorjenilor declarând că doar oportunitățile îi mai pot convinge să schimbe din mers în acest moment.

Pandurii a transferat în această iarnă un fundaș stânga pentru a acoperi plecarea lui Momcilovic, un jucător de bandă dreapta și doi închizători și chiar dacă nu s-a completat lotul cu un vârf și un fundaș central, așa cum Edi Iordănescu spunea că-și dorește la finalul anului trecut, tehnicianul se declară mulțumit cu ceea ce are în acest moment. Decizia de a nu mai lua încă un atacant central a fost motivată prin faptul că Hora a dat satisfacție pe acest post și nu ar fi nici corect și nici prea nimerit să mai fie adus un alt jucător acolo unde brazilianului Wellington i-a mai fost acordată o șansă de a fi prima rezervă. În cazul fundașului central, conducerea a luat în calcul și numărul jucătorilor de acest profil aflați acum sub contract: “Aceste patru achiziţii deocamdată întăresc lotul echipei, dacă vom reuşi să mai facem vreo mişcare veţi afla imediat. Dacă găsim o oportunitate de a mai aduce un jucător nu vom sta pe gânduri. Deocamdată ne mai gândim câteva zile şi vom vedea dacă este necesar să-l aducem sau nu pe Bălgrădean, iar în ceea ce priveşte un fundaş central, chiar dacă numeric suntem bine, avem ceva probleme medicale, în funcţie de ce vom vedea şi la Târgu-Mureş vom decide. Avem discuţii avansate cu un jucător, dar deocamdată nu am semnat”, a declarat președintele Pandurilor, Narcis Răducan.

Orice venire aduce și o plecare
Așa cum spunea președintele gorjenilor, în cazul în care Pandurii va mai aduce jucători la Târgu-Jiu până la finalul perioadei de mercato, cel mai probabil vor fi și jucători care vor face drumul invers urmând să plece: “Dacă vom aduce un fundaş central probabil că ne vom despărţi de un fundaş central”, a declarat Narcis Răducan. Acesta a mai făcut cunoscut și faptul că unul dintre jucătorii pe care Edi Iordănescu i-a folosit în prima parte a campionatului, dar pe care nu se mai bazează în acest moment, nu și-a găsit încă echipă și trebuie identificată o soluție și în acest caz: “Şandru a intrat în programul echipei a doua şi se caută variante pentru a rămâne la un nivel satisfăcător. În funcţie de ce vom aduce probabil că vor fi şi despărţiri, nu trebuie să încărcăm lotul. Sunt doar 13 jocuri şi cred că pot fi abordate cu 25 de jucători”, a mai spus oficialul pandurilor. În cazul în care Bălgrădean va semna o înțelegere cu Pandurii, este destul de puțin probabil ca echipa gorjeană să continue cu toți cei trei portari avuți în lot în prima parte a campionatului. În plus, Pandurii caută în aceste momente și o rezolvare a cazului lui Valentin Munteanu, jucător la care Edi Iordănescu a renunțat după o deraiere a jucătorului de la regulile impuse de tehnician.

Oportunitatea “Bunoza”
Una dintre oportunitățile pe care Pandurii și-ar dori să le fructifice se numește Gordan Bunoza, este bosniac și a mai evoluat în România pentru o jumătate de an la Dinamo. Fundașul central de 28 de ani este un jucător masiv, care ar putea ajuta mult defensiva pandură și pe care conducerea gorjenilor îl avea deja pe listă chiar de la începutul perioadei de transferuri. Bunoza, ultima dată la Pescara, în Serie B din Italia, a devenit liber de contract și negociază acum venirea la Pandurii: “Este adevărat că suntem în negocieri cu Bunoza. Mai avem de pus câteva lucruri la punct, în primul rând să efectueze vizita medicală și să ne înțelegem apoi, asupra contractului. Ar fi un transfer foarte bun pentru Pandurii, e vorba de un jucător cu experiență, valoros, care ar face un cuplu perfect cu Săpunaru în centrul defensivei. Eu îl știu de când eram la Unirea Urziceni și l-am vrut de atunci. După despărțirea recentă de Dinamo și faptul că e acum jucător liber de contract ne-au creat premisele să-l aducem la Târgu-Jiu. Sper să rezolvăm transferul”, a mărturisit președintele gorjenilor, Narcis Răducan.

Edi nu se mai implică în transferuri
Aflat în ultimele luni de contract cu Pandurii, antrenorul Edi Iordănescu spune că nu va mai participa la selecția jucătorilor pentru viitorul sezon considerând firesc să nu lase viitorului antrenor alte “moșteniri” care poate nu se vor încadra în sistemul noului venit, dacă el nu va semna un nou contract cu echipa târgujiană. “Am intrat în ultimele 90 de zile de contract și am decis să nu mă mai implic în mod concret la selecția echipei. Cred că este moral și normal să nu mai fac asta, atât timp cât există o posibilitate atât de mare ca din vară să nu mai răspund eu de acest grup”, a declarat Iordănescu junior. Acesta spune că va continua să dea sfaturi conducerii în măsura în care i se va cere acest lucru: “Mulțumesc conducerii și lui Narcis (n. red. – Narcis Răducan) pentru transferurile realizate, le-am dorit, însă de acum până la final voi antrena jucătorii puși la dispoziție de către club. Asta nu înseamnă că nu voi avea opinii și chiar recomandări. E posibil să fie prelungite contracte sau chiar semnați jucători de la alte echipe, aflați în ultimele șase luni de contract, care să vină din vară, însă acestea nu îmi vor aparține, dacă se vor întâmpla”, a mai spus tehnicianul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here