Pandurii îşi betonează apărarea cu Geraldo

295

Marea problemă a Pandurilor pare să se fi rezolvat, gruparea târgujiană înţelegându-se cu Geraldo Alves, fostul jucător al “lupilor galbeni” dându-şi acordul de a veni la Târgu Jiu.

Situaţia delicată prin care trece clubul Petrolul Ploieşti, cu partonul aflat în arest şi cu procedura de insolvenţă declanşată, îi face pe mai mulţi dintre jucători să se gândească să plece de la prahoveni, mai ales ţinând cont că unii se pare că au şi salarii restante de încasat. Unul dintre cei nemulţumiţi de situaţia creată este fundaşul central al Petrolului, Geraldo Alves, jucător care a intrat în dizgraţia conducerii echipei din Ploieşti, recent renunţând chiar să mai poarte banderola de căpitan a “lupilor galbeni”.

Au nevoie de experienţa lui
Rămasă fără niciun fundaş central de meserie după accidentările lui Erico şi Christou, Pandurii a adus un tânăr apărător din campionatul Serbiei, pe Nikola Vasiljevic, însă acesta nu a avut alături de el un jucător de valoare şi cu experienţă în meciurile de pregătire din Antalya, iar acest lucru s-a văzut. Trupa lui Edi Iordănescu a încasat gol în fiecare meci, ba mai mult decât atât, în trei din cele cinci partide disputate Pandurii a primit două goluri, ceea ce în opinia tehnicianului este greu de acceptat având în vedere misiunea pe care echipa o are de îndeplinit, aceea de a salva echipa de la retrogradare şi a o urca pe o poziţie cât mai înaltă în clasament.
Geraldo a venit în România în 2010, de la AEK Atena, semnând cu Steaua, echipă la care a evoluat timp de două sezoane, după care a trecut la Petrolul Ploieşti, echipă la care a evoluat până acum. Fundaşul portughez a jucat în turul campionatului în 14 partide în Liga 1 în tricoul ploieştenilor, partide în care a reuşit să înscrie două goluri.

Conducerea Pandurilor neagă, deocamdată
Oficialii Pandurilor neagă pentru moment faptul că s-ar afla în discuţii cu Geraldo Alves, însă nu o fac cu toată gura şi lasă un “deocamdată” drept loc de întors. În mod cert, aducerea unui astfel de jucător nu este deloc uşoară. În primul rând existând o piedică în insolvenţa în care se află clubul prahovean, procedurile cerând ca în aceste cazuri un jucător să nu părăsească clubul decât cu acordul administratorului judiciar. În al doilea rând este vorba de banii pe care jucătorul îi are de recuperat de la fostul club şi posibilitatea ca noul club să suporte sau nu o parte din această sumă, ultimul aspect, dar nici el deloc de neglijat, fiind cel al salariului, unul probabil destul de mare cerut de jucător, însă în această privinţă este cel mai uşor ca părţile să fi căzut deja la o înţelegere.
La 34 de ani, Geraldo ar putea semna cu Pandurii o înţelegere fie doar până la finele actualei stagiuni cu opţiune de prelungire în cazul în care şi jucătorul şi clubul vor primi satisfacţii în urma colaborării din retur, variantă agreată probabil de ambele părţi, fie direct pe o perioadă mai mare, care i-ar oferi astfel jucătorului portughez posibilitatea de a-şi încheia cariera la Târgu Jiu, dată fiind şi vârsta avută.

pintilii 2Campanie de achiziţii spectaculoasă
Astfel, prin aducerea lui Geraldo, Pandurii nu doar va acoperi un gol imens în defensivă, ci va reuşi să pună o piesă de valoare în mozaicul unei echipe care în această iarnă pare să fi suferit un important “face-lift”. Cu Geraldo şi Vasiljevic în apărare, cu Pintilii la mijloc, dacă acest împrumut se va realiza, şi cu Eric sprijinind atacul, Pandurii ar trebui să atace un obiectiv superior, poate chiar accesul în cupele europene, având în vedere şi situaţia actuală a fotbalului românesc, cu jumătate din echipele Ligii 1 aflate în insolvenţă sau foarte aproape de ea.
În ceea ce-l priveşte pe Pintilii, jucător care a mai evoluat la Pandurii şi îşi doreşte să joace în retur la Târgu Jiu, Eugen Pîrvulescu anunţă că sunt şanse mari ca înţelegerea să fie parafată până în această seară: “Am vorbit cu ei, până joi seară ne vor spune ce au decis, dar mai mult ca sigur Pintilii va veni la noi și va fi împrumutat până pe 30 mai”, a declarat preşedintele Pandurilor.

Jucători transferaţi: Constantin Grecu (Dinamo), Nikola Vasiljevic (OFK Beograd), Eric de Oliveira (Al Ahli), Bogdan Şandru (Fortuna Câmpina), Matija Smrekar (Zavrc – Slovenia).
Jucători doriţi: Mihai Pintilii (Al Hilal), Geraldo Alves (Petrolul Ploieşti), Filip Mrzljak (Lokomotiv Zagreb).
Jucător transferat şi împrumutat: Valentin Munteanu (Fortuna Câmpina) – cedat la Academica Piteşti.

Cum ar putea arăta Pandurii în retur:
Gliwa – Unguruşan, Geraldo, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Anton – Răduţ, Eric, Nistor – Roman.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here