Pandurii, învinşi de satelitul Craiovei

920

Pandurii Târgu-Jiu a suferit încă o înfrângere în partidele de verificare. Trupa lui Adrian Bogoi a pierdut meciul disputat la Târgu-Jiu în compania formaţiei CS Universitatea Craiova II, scor 1-3. Îngrijorător este că elevii lui Dragoş Bon au avut 2-0 până la pauză, în faţa unui prim 11 care pare bătut în cuie şi pentru prima etapă din 2019. Tehnicianul formaţiei noastre a început partida cu Mihai Cotolan – Nicolae Cotolan, Gheorghe, Dănescu, Almic – Tudor – Raiciu, Vodă – Tudoran, Blejdea, Popescu. În partea a doua a meciului Bogoi a schimbat complet partitura şi a jucat cu Opriţa, Costache (portari) – Safta, Draca, Vasilescu, Rasoveanu, Trancă, Bogdan Cuibari, Hery Kim, Tănăsoiu şi Cristea. Golul gazdelor a fost marcat de Trancă, dar craiovenii au refăcut diferenţa consemnată încă din primul act la una dintre ultimele faze ale meciului. Gabriel Dodoi, Andrei Şendroiu şi Florin Măicăneanu nu au putut fi utilizaţi pentru că se recuperează după accidentări, iar Robert Lică, scos cu ambulanţa în partida cu Horezu, se află la Severin pentru refacere.
Brînzan încă nu are masca de joc necesară, iar Ciobanu şi Dănăricu sunt absenţe pe termen lung. Ultimul meci de pregătire din această iarnă va avea loc sâmbătă, 16 februarie, la Târgu- Jiu, împotriva formaţiei FC U 1948 Craiova.

Bogoi, dezamăgit de joc
Antrenorul Adrian Bogoi s-a văzut nevoit să reconstruiască în această iarnă. Rămas fără aportul mai multor jucători de bază, fostul fotbalist al Pandurilor este nevoit, încă o dată, să modifice din mers strategia pentru acest sezon. Bogoi are meritul de a fi salvat echipa de la retrogradare, iar odată cu revenirea la Târgu-Jiu a creat un nucleu stabil pentru liga secundă. Fiecare pauză competiţională pare însă un coşmar pentru staff-ul gorjenilor, din cauza dificultăţilor financiare foarte mulţi fotbalişti alegând să părăsească oraşul lui Brâncuşi. Bogoi declară după fiecare meci că mai are nevoie de fotbalişti, dar ce folos? Conducerea nu-i poate achiziţiona o mască lui Denis Brînzan, căpitanul echipei, iar asta spune multe despre condiţiile în care se încearcă nu performanţa, ci supravieţuirea.
Aşa cum era şi firesc, antrenorul Pandurilor a declarat, la finele confruntărilor, că atitudinea echipei l-a nemulţumit, iar asta s-a văzut în rezultatul final. “Chiar dacă a fost un meci de pregătire, nu trebuia să se întâmple acest lucru. Nu mă refer numai la rezultat, ci la jocul în sine şi la cei din prima repriză pe care, probabil, o să ne bazăm în campionat. Dar problemele noastre sunt aceleaşi. Indiferent de rezultatul de astăzi, am mai spus că avem nevoie de jucători, este absolut necesar pentru a putea alcătui o echipă competitivă de Liga a II-a. Mai avem nevoie de 5-6 jucători, mai ales în apărare.
Nu avem concurenţă deocamdată acolo şi avem foarte mulţi copii în lot. Sperăm ca până începem campionatul să completăm lotul. Dacă nu o luăm de la început, aşa cum am făcut şi în vară, şi acum un an, cu un lot de jucători tineri şi încercăm să formăm jucătorii individual şi apoi să formăm o echipă pe parcurs”, a declarat antrenorul.La Pandurii a debutat şi un portar de 19 ani, Alexandru Silviu Costache. Fost component al lotului naţional Under 19, acesta măsoară 1,93 metri şi a mai trecut pe la Concordia Chiajna şi Rapid Bucureşti. Goalkeeperul se va lupta pentru postul de titular cu Mihai Cotolan şi Alexandru Opriţa. Costache pare cel de-al treilea transfer “oficial” al formaţiei gorjene, care testează, în această perioadă, mai mulţi juniori şi fotbalişti care nu au mai evoluat la acest nivel. “Singurele certitudini, jucători care au venit la echipă sunt Tudor care a venit de la Cugir, şi Dodoi care nu este în programul nostru de pregătire pentru că, deocamdată, este accidentat. Brînzan nu este nici el prezent la meciuri pentru că trebuie să i se procure acea mască şi de aceea nu pot să îl folosesc la jocurile amicale. El nu este în ritm de joc pentru că nu se poate pregăti normal. Ceilalţi care se pregătesc cu noi sunt juniori, majoritatea jucători între 16 şi 18 ani, nu au jucat unii dintre ei nici la nivel de liga a treia. Dacă vor rămâne la noi, bineînţeles că ne vom ocupa special de ei. Dar, deocamdată, nu pot ajuta echipa”, a admis tehnicianul.

Concluziile după ultimul test
Pandurii a pierdut ultimele două jocuri amicale cu Flacăra Horezu şi Craiova II, după ce, în primele meciuri de verificare, s-a impus cu Cetate Deva şi CSO Filiaşi. Bogoi a declarat că va trage concluziile finale după partida cu FCU Craiova 1948. Antrenorul Pandurilor speră să aibă toţi jucătorii din lot apţi până la meciul cu Petrolul Ploieşti. “Raiciu şi cu Blejdea au lipsit la ultimul meci din cauza răcelii, dar la acest meci au fost pe teren. Probabil că nici ei nu au fost 100% la potenţialul maxim pe care şi ei şi-l doresc, în primul rând, dar aşteptăm ca zilele următoare să aibă o contribuţie mai bună la echipă. Avem, sâmbătă, un nou amical cu FCU Craiova, la ora 12.00, şi după meciul de sâmbătă vom trage linie şi vom putea trage concluzii după perioada de pregătire. Dar ştim cu ce probleme ne confruntăm şi sperăm să eliminăm din ele până la începerea campionatului”. Primul joc oficial al Pandurilor din 2019 este programat pe 24 februarie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here