Pandurii fac curățenie în lot

259

Ultimatum pentru jucătorii care lustruiesc banca de rezerve la Pandurii! Edward Iordănescu a anunțat că renunță în iarnă la fotbaliștii care nu dau randament în prima parte a sezonului. “Perioada imediat următoare va fi una de evaluare. Cine se va ridica la nivelul pretențiilor va rămâne, cine nu, va pleca!”, a anunțat Edi după victoria chinuitoare de la Arad, din Cupa României.

Pandurii a utilizat rezervele în șaisprezecimile Cupei României în fața modestei UTA Bătrâna Doamnă, locul 5 în Liga 2, dar puțini s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Echipa de Liga 1 s-a impus la loviturile de departajare, scor general 4-2, însă prestația peransamblu a fost dezamăgitoare. Edi a găsit scuze pentru jocul slab al echipei sale:
“Planificasem altceva, să reușim calificarea în 90 de minute. Am vrut să dăm minute și unor jucători care au evoluat mai puțin. Am tratat cu naivitate anumite momente de joc, s-a simțit lipsa de omogenitate, unii jucători au revenit după perioade lungi de inactivitate, Săpunaru nu mai jucase de patru luni, Erico nu are ritm. Nu suntem pregătiți să ducem o luptă pe mai multe fronturi și din păcate jocul de Arad nu m-a contrazis. Contează calificarea, chiar dacă este un obiectiv secundar, campionatul primează”, a declarat Edward Iordănescu.

Lazar, eroul
David Lazar a fost cel mai bun om al pandurilor la Arad. Readus de la FC Botoșani în această vară, Lazar nu a prins nici un minut în Liga 1 în actualul sezon, deși ocazii ar fi fost. Mereu al treilea portar în ochii antrenorului Iordănescu jr. goalkeeperul pandurilor a apărat admirabil cu UTA. În timpul regulamentar a scos câteva mingi grele, a fost ajutat și de bară, iar la loviturile de departajare a fost la un pas să-l egaleze pe Duckadam. David a parat trei penaltiuri și a contribuit decisiv la calificarea în optimi. “Îl felicit și pe David Lazar care a demonstrat că este un portar foarte bun. Sunt bucuros că am în lot trei portari valoroși” a spus Iordănescu jr.
Alexandru Dan a fost unul din cei mai slabi jucători ai oltenilor alături de marocanul Khalouta. Închizătorul de 21 de ani nu a făcut față unor jucători de aceeași vârstă, fiind mai mereu ridiculizat. Iordănescu vede în el un mare jucător atâta timp cât în vară i-a oferit un nou contract pe trei ani.
Khalouta a fost de-a dreptul penibil. Marocanul a fost inexistent în fața unei apărări de mijlocul clasamentului în Liga a 2-a. La singura șansă de a arăta că e fotbalist a eșuat, șutând în portar din careul mare.
Pe lista deziluziilor îl putem trece și pe Munteanu. Titular în Cupă, extrema adusă din B s-a sufocat rapid, fiind schimbat după o oră de joc.
Mai e o categorie de jucători care au dezamăgit, Ungurușan, Erico sau Nicoară, dar la ei e mai degrabă vorba de lipsă de implicare.
Jocul de la Arad a fost și un test pentru fotbaliștii care au prins minute puține în acest sezon.
“Nu am știut să gestionăm momentele de joc, nu aveam voie să primim gol în minutul 87. Cristi Săpunaru a solicitat schimbare, nu a mai putut să continue, Alexandru Dan a cerut și el schimbare, la fel și Erico și Grecu, dar epuizasem schimbările. Pentru mine, acest meci a însemnat și un examen al anumitor jucători și vă spun că perioada imediat următoare va fi una de evaluare. Cine se va ridica la nivelul pretențiilor va rămâne, cine nu, va pleca! Nu sunt îngrijorat că portarul a fost cel mai bun jucător al nostru, e greu să găsești motivație într-o asemenea partidă, plus că mulți jucători care nu au avut deloc minute jucate.”, a anunțat Edward Iordănescu.

Mrzljak și Nistor, maratoniști
Titulari în Liga 1, Mrzljak și Nistor au evoluat 120 de minute cu UTA, la Arad, motiv de îngrijorare pentru tehnicianul pandurilor. Cei doi se vor afla sigur și sâmbătă pe teren, cu CS U Craiova.
“Au rămas nouă jucători la Târgu-Jiu, cei cu mai multe minute jucate, avem un calendar foarte încărcat. În același timp, am vrut să dăm o șansă altor jucători care au jucat mai puțin. Au fost în primul unsprezece jucători care s-ar putea să apară și în următorul meci de campionat, la Craiova, unul extrem de greu”, a comentat Iordănescu.

Hora, liderul golgheterilor
Pandurii inventează golgheteri pe bandă rulantă. Dacă sezonul trecut Mihai Roman a fost cel mai bun marcator român din campionatul intern, cu 16 reușite, în acest sezon trupa gorjeană propune un alt nume de top, Ioan Hora.
Reprofilat atacant după plecarea lui Roman la Nec Nijmegen, Hora a strâns șase goluri în 11 etape, fiind cel mai eficient jucător al echipei Pandurii.
Ioan Hora este pe prima poziție și în topul golgheterilor din Liga 1, cu 6 goluri, la egalitate cu Budescu (Astra) și Cristian Lopez (CFR Cluj).
“Sper să dau cât mai multe goluri și să-mi ajut echipa să termine în primele șase” a declarat Hora după ultimul joc.
“Hora este foarte eficient, ajută echipa enorm. În ciuda faptului că nu e atacant împins s-a adaptat foarte repede. Este un vârf fals mai mult, dar în același timp o prezență bună la careu, și-a îndeplinit așa cum trebuie sarcinile postului, însă este o improvizație și nu vrem să mergem pe termen lung așa. Așteptăm să-l punem pe picioare cât mai repede pe Wellington, îl avem și pe Khalouta în lot, dar și el este mai mult un al doilea vârf, deci în momentul de față stăm într-un singur atacant, Wellington care e accidentat. Clar mai avem nevoie de un atacant în fața porții”, a spus Iordănescu jr.

“Luați lotul și vedeți câți jucători din actualul lot vin de la ligile inferioare. Avem potențial, este adevărat că unii m-au dezamăgit, în iarnă facem evaluare așa că de unii ne vom despărți. E o continuă evaluare până la finalul acestui an”, Edward Iordănescu, antrenor Pandurii.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here