Pandurii, cantonați în Slovenia

542

După ce s-au reunit săptămâna trecută la Târgu-Jiu, Pandurii au plecat, astăzi, în primul și singurul cantonament al verii.

De astăzi și până pe 9 iulie, Pandurii se vor afla în cantonament în Slovenia, la Moravske Toplice, în apropiere de Maribor. Rămasă cu postul de antrenor vacant, în urma refuzului lui Edi Iordănescu de a-și mai prelungi contractul cu trupa gorjeană, conducerea face toate eforturile ca, în aceste zile, să semneze cu un nou tehnician, care să fie alături de jucători de la începutul perioadei de pregătire.
Obiectivul stagiului este legat de partea tehnico-tactică, în funcție de ce jucători noi veniți vor exista, se va încerca închegarea relațiilor de joc. Mai mulți jucători au părăsit echipa de fotbal până acum, dar fără să-și aducă o contribuție financiară la Pandurii. Se așteaptă în continuare transferul lui Hora, care ezită să semneze cu Lech Poznan, în plus mai sosind o ofertă din Elveția. Vârful ar avea pe masă 30.000 euro salariu lunar din partea polonezilor, iar o propunere ar fi venit și pe numele lui Dan Nistor, în acest moment încercându-se diminuarea plafonului salarial. Astfel, orice ban scos din vânzări ar însemna și scăderea sumei acordate plății salariilor jucătorilor. În mod clar, în această vară, la Târgu-Jiu vor fi efectuate mai multe schimbări la nivelul lotului.
În Slovenia, Pandurii vor juca în jurul a patru amicale, singurele confirmate fiind cele cu Dinamo Zagreb și Ferencvaros. În cantonamentul din iarnă, gorjenii au aranjat în Spania partide de pregătire cu Karlsruher, Munchen 1860, Dinamo Moscova și Sparta Praga, care s-au dovedit a fi extrem de utile, după ce aceștia au încheiat sezonul 2015/16 pe locul 3 în Liga 1.
Aseară, pe ultima sută de metri înainte de plecarea spre Moravske Toplice, în Capitală, președintele Narcis Răducan se afla în discuții cu trei antrenori, dintre aceștia unul urmând să-și dea acordul pentru a conduce Pandurii.

Steaua și Dinamo, în Slovenia
Nu doar Pandurii s-au îndreptat spre Slovenia. Dacă Astra a preferat varianta Cipru pentru al doilea stagiu de pregătire centralizat din această vară, iar CS U Craiova a mers în Austria pentru a efectua un cantonament pe parcursul căruia va da piept într-un amical cu echipa lui Mircea Lucescu, Zenit St. Petesburg, rivalele Steaua și Dinamo se află deja în Slovenia, acolo unde se pregătesc pentru noul sezon. Steliștii vor reveni în țară pe 30 iunie, pentru ca pe 3 iulie să plece într-un alt cantonament în Olanda, în timp ce dinamoviștii vor ajunge în România pe 28 iunie. De asemenea, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș vor lua drumul Sloveniei.
La fel ca Pandurii, Steaua are programat un meci amical împotriva campioanei Croației, Dinamo Zagreb.

Edi, la Voluntari?
După ce a spus “pas” ofertei pandurilor și mirajului european, Iordănescu jr. este unul dintre cei mai râvniți antrenori liberi de contract din această perioadă. Potrivit Dolce Sport, Edi are o propunere concretă de la FC Voluntari, dar e greu de crezut că o va accepta. Între timp, au apărut alte scenarii care îl pot propulsa pe fiul selecționerului pe banca unor echipe fruntașe ale Ligii 1, cum ar fi varianta numirii lui Reghecampf la națională, caz în care Iordănescu jr. ar putea ajunge în locul lui “Reghe” la vicecampioana țării.
Aceeași sursă a scris ieri că, în eventualitatea semnării unui contract între Voluntari și Edward Iordănescu, Narcis Răducan ar urma să devină președinte la gruparea ilfoveană. O informație eronată, întrucât acesta are parafată o înțelegere cu Pandurii pe încă un sezon, dorindu-și să pună umărul la viitoarele performanțe de la Târgu-Jiu.
Gabriel Pănoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here