Pandurii au schimbat liderul

641

Pandurii Târgu Jiu a obţinut o victorie meritată, sâmbătă, împotriva unei echipe neînvinse, Sportul Snagov, liderul la zi al campionatului înainte de runda cu numărul 12. Gorjenii au intrat pe teren cu ambiţia de a şterge ultimele două rezultate, iar, în primul act, trupa lui Adrian Bogoi a fost echipa mai periculoasă. Prima zvâcnire a gazdelor a avut loc în minutul 23, când Tudoran i-a furat mingea lui Florin Ilie, iar fostul fundaş al pandurilor a comis un fault riscant, din postura de ultim apărător, dar arbitrul a apreciat că merită doar cartonaşul galben. Amfitrionii au deschis scorul în minutul 32, după ce Pîrvulescu şi-a arătat calitatea tehnică şi i-a oferit o pasă superbă lui Nsiah, care a avut o finalizare de vârf veritabil, la colţul lung. Ilfovenii puteau reveni în joc în minutul 36, însă Cotolan a avut o intervenţie mare şi l-a stopat pe Stancu. Trei minute mai târziu, Tudoran a cerut penalty la o intervenţie a lui Lică, dar arbitrul i-a acordat jucătorului nostru galben pentru simulare. Vizitatorii au ieşit mai decişi de la cabine, şi Lucian Ion a nimerit bara din 7 metri, după o pasă a lui Hlistei. Snagov a mai irosit o şansă imensă în minutul 58, când Dănălache a driblat portarul, dar Brînzan a stopat mingea să intre în plasă printr-o alunecare perfectă. Speranţele liderului de a reveni în joc s-au năruit în minutul 74. Nsiah a fost ţinut în careu de Ilie, iar centralul a acordat penalty pentru gorjeni şi eliminare pentru fundaş. Tudoran a transformat şi astfel s-a consemnat o victorie mare a alb-albaştrilor, un succes care arată că parcursul de până acum nu a fost întâmplător.

Tudoran: “Am lucrat mai mult pe faza defensivă”
Autorul golului doi, George Tudoran, a declarat după meci că Adrian Bogoi le-a cerut elevilor săi mai multă concentrare după eşecurile cu UTA şi Academica, iar gorjenii au evoluat mai bine din punct de vedere defensiv. În ciuda victoriei, pandurii nu vor să vorbească, deocamdată, de promovare, deşi echipa noastră se află la 6 puncte de lider. “După două înfrângeri a venit şi victoria, suntem foarte fericiţi, ne bucurăm că am câştigat acasă, oamenii au plecat fericiţi de la stadion şi sperăm să o ţinem pe aceeaşi linie. Se pare că ne-au trezit cele două înfrângeri şi sunt încrezător pentru viitor. Niciun meci nu este uşor, deşi noi tratăm fiecare joc la victorie şi sper să terminăm cât mai sus în clasament. Am lucrat mai mult pe faza defensivă şi ne-am închis bine pentru că noi jucăm foarte ofensiv, de aceea am marcat mult, dar am şi primit, am încercat să fim mai prudenţi. Ne simţim foarte bine alături de aceşti fani minunaţi. Ultimele două meciuri, au fost pierdute pe greşelile noastre. Suntem tineri şi, uneori, tinereţea creează naivitate. Prefer să mă abţin să vorbesc despre promovare. Muncim şi vedem ce va fi”, a spus Tudoran.

Bogoi: “Nu a fost o surpriză”
Faptul că Pandurii a fost prima echipă care a răpus-o pe Sportul Snagov în acest sezon nu l-a surprins foarte tare pe antrenorul Adrian Bogoi. Tehnicianul formaţiei noastre a declarat, încă o dată, că valorile sunt apropiate în liga secundă, dar echipele tinere trebuie să dobândească o anumită constanţă, dacă doresc să se bată la primele trei locuri. “Nu ştiu dacă a fost o surpriză, noi abordăm toate meciurile la victorie, ne batem pentru fiecare punct, iar diferenţa nu este aşa de mare. Între noi şi prima clasată sunt 6 puncte. Sunt foarte multe echipe în partea superioară a clasamentului angrenate în lupta pentru promovare, au pornit foarte bine campionatul, cu loturi valoroase şi o situaţie financiară bună. Suntem şi noi aproape de ei, mai sunt 9 etape până la finalul campionatului, sperăm ca în continuare să acumulăm puncte, iar la sfârşitul turului să ne facem strategia pentru retur. Noi am pornit un pic mai greu, au venit jucători pe parcurs, dar, după cum vedeţi, încet-încet, formăm o echipă competitivă şi ne batem de la egal la egal. Bineînţeles că n-am avut constanţă, pentru că ultimele două meciuri le-am pierdut. Trebuie să muncim în continuare şi să avem calitate mai bună. Sunt mulţumit cu ce am făcut până acum, cu numărul de puncte şi sperăm şi în continuare să luăm puncte”, a spus Bogoi. Antrenorul trupei gorjene a declarat că fotbaliştii săi trebuie să rămână conectaţi, indiferent de rezultatele pozitive obţinute. Bogoi a precizat că le-a ţinut morală jucătorilor după meciurile pierdute din cauza greşelilor individuale. “I-am trezit, i-am scos din confortul lor. Sunt jucători tineri, care aţi văzut, după câteva rezultate au început chiar şi cu declaraţii… şi trebuie să arate pe teren. A fost o diferenţă mare între meciurile cu Ripensia şi UTA, chiar dacă am pierdut întâmplător cu arădenii. Nimeni nu poate să vorbească despre promovare, decât echipele care au avut un buget foarte mare la începutul campionatului. Urmează meciuri foarte importante, dar şi foarte dificile. Fotbalul trebuie jucat cu ambiţie şi dăruire, să te sacrifici pentru acest sport pe care noi îl facem cu plăcere”, a afirmat tehnicianul. Academica Clinceni este noul lider al campionatului cu 27 de puncte, la fel ca Sportul Snagov, dar cu un golaveraj superior. Pandurii se află pe locul 7, cu 21 de puncte.
Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov: 2-0 (1-0)
Pandurii: Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.), Konate (Rob. Gheorghe 62′), D. Ciobanu (Şendroiu 82′), Vasilescu – Raiciu, Cenaj, Blejdea – Tudoran, Nsiah (P. Popescu 86′), D. Pîrvulescu. Rezerve neutilizate: Sălăjan – Dănescu, Trancă, Al. Vodă. Antrenor: Adrian Bogoi.
Sportul: Fl. Iacob – Şt. Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Oanea – Val. Bărbulescu (cpt.)(Bg. Stancu 14′), L. Ion – Hlistei, Borţoneanu, Buia (Huiban 67′) – Dănălache (Tazouti 82′). Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – I. Şerban, Skraparas, H. Yasin. Antrenor: Laszlo Balint.
Eliminat: Florin Ilie 74′ (cumul de cartonaşe galbene)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here