Pandurii a trecut la executarea silită a acționarilor

5656

Principalul creditor de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că banii datoraţi de membrii fondatori echipei de fotbal încep să intre în visteria clubului. Pandurii trebuie să primească peste 3 milioane de euro de la partenerii săi, reprezentând cotizații neachitate, iar cei din urmă au refuzat reeșalonarea datoriilor.
,,Noi am trimis o înștiințare către Consiliul Local Târgu-Jiu și către Consiliul Județean Gorj, prin care am propus chiar o reeșalonare a datoriilor, pe mai mulți ani, dar, cum nu am primit niciun răspuns, am trecut la executarea silită. Deja li s-a pus poprire pe conturi, iar CJ ne-a virat o mică parte din banii datorați. Urmează să facă același lucru și CL.
Nu mai pot să amâne, fiindcă au acum conturile blocate. CEO și Artego se mai agață de o sentință a tribunalului, dar e doar o chestiune de timp până vor fi și ei executați silit.
USMO a cedat, în contul datoriilor, hotelul de la Rânca, unde echipa va efectua de acum înainte cantonamentul de vară și chiar de iarnă”, a explicat Marin Condescu, pentru Liga2.ro. Condescu a mai spus că Pandurii se va organiza sub o altă formă în sezonul viitor, dar speră să-şi păstreze şi actualii acționari. Peste 170 de persoane sunt înscrise la masa credală. Totuşi, conducerea clubului va cere de la acţionari şi cotizaţiile neachitate până în prezent.,,După încheierea acestui sezon, vom schimba organizarea clubului. Acum funcționăm ca și un ONG, dar vom transforma Pandurii într-un club pe acțiuni. Vrem să oferim 10 la sută lichididate celor care sunt înscriși la masa credală. Sunt peste 170 de persoane, mulți dintre ei chiar foști și actuali angajați ai clubului, dar mă refer în principal la foștii jucători cărora avem să le dăm bani. Dacă vor, pot să vândă ulterior acțiunile lor și chiar Pandurii va încerca să le răscumpere, în timp. Referitor la actualii asociați, noi nu-i putem da afară din acționariat, dar nici ei nu pot să iasă, după cum a stabilit instanța, prin luna februarie. Vedem ce soluție vom găsi. Ei pot să rămână dacă vor, dar să-și respecte obligațiile”, a mai spus Condescu.Pandurii a retrogradat deja în Liga 3, iar fostul preşedinte a recunoscut că a sacrificat un sezon degeaba. Principalul creditor nu exclude însă varianta rămânerii în eşalonul secund, pentru că echipa are acum o oarecare siguranţă financiară.
,,Recunosc că era mai bine să rămânem în Liga 3, dar ne-am luat după anumiți oficiali din club. Nu aveam resursele financiare necesare ca să ne salvăm pe teren. În plus, la Liga 3, cheltuielile erau infinit mai mici și cu siguranță acum am fi promovat și jucam din toamnă în Liga 2. Acum, vom începe din Liga 3 și vor avea ca obiectiv clar promovarea anul viitor. Sau poate vom juca tot în Liga 2. Depinde câte echipe se vor înscrie în noul sezon. Multe au probleme financiare și au fost și în iarnă la un pas de desființare. Se mai aude și că FRF vrea să facă 2 serii la Liga 2, cu 12 echipe. Vedem ce va fi la vară. Noi suntem pregătiți de Liga 2”, a conchis Condescu. Cei mai mulţi suporteri vor ca formația fanion a Gorjului să joace în următorul campionat în Liga 3.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here