Primarii din Gorj nu renunță complet la investiții, deși se concentrează acum pe gestionarea crizei generate de noul coronavirus. Fie că vorbim de alimentări cu apă, reabilitări de drumuri, investiții în școli sau centre de zi pentru bătrâni, mai multe lucrări au fost scoase la licitație ori deja se lucrează pentru finalizarea unor importante proiecte pentru comunitățile locale.
„Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, am reluat lucrările la investițiile din localitate. Facem tot posibilul să terminăm cât mai repede «Centrul de zi pentru persoane vârstnice»”, a anunțat primarul din Roșia de Amaradia, Ion Liviu Cotojman.
De curând, autoritățile locale au reușit să finalizeze lucrările de reabilitare și modernizare a tronsonului de drum ce face legătura între satele Seciurile (Roșia de Amaradia) și Burlani (Prigoria). Drumul a fost pietruit pe o lungime de un kilometru. „Am promis că executăm și această investiție care presupune, în primul rând, micșorarea traseului spre Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu și am realizat-o. Invit astfel conducătorii auto să folosească acest traseu”, a mai anunțat primarul Cotojman.
Într-o altă comună se lucrează de zor la reabilitarea rețelei de apă și la extinderea sistemului de canalizare. Este vorba despre comuna Padeș. „Pe lângă lucrările de reabilitare la rețeaua de apă, care se desfășoară pe raza satului Padeș, au început și lucrările la sistemul de canalizare. Reţeaua va avea o lungime de 3,5 kilometri, începând de la Apa Neagră până la Padeș în centru, urmând să efectuăm un proiect de extindere a sistemului de canalizare în toată comuna. Ne cerem scuze pentru disconfortul şi neplăcerile create de aceste lucrări pe drumul județean”, a precizat primarul Antonie Serafim.
Și în comuna Bălești se lucrează la finalizarea extinderii rețelei de canalizare în satele Bălești și Ceauru. Tot la Ceauru se lucrează la o sală de sport cu 102 locuri.
În schimb, la Săcelu, autoritățile locale au scos la licitație lucrările de modernizare a două drumuri comunale și a șase drumuri de interes local. Se va reabilita și puntea carosabilă peste râul Blahnița. Valoarea estimată a lucrărilor depășește 12 milioane de lei, firmele de construcții interesate având termen până pe 16 aprilie să depună oferte.
O investiție importantă se derulează și în comuna Peștișani, autoritățile locale lucrând de zor la finalizarea celui mai mare dispensar medical din mediul rural din România. Construcția ar urma să se finalizeze în vară, cetățenii din comună putând inclusiv să-și facă aici analizele medicale.
În plus, Consiliul Județean Gorj a reluat lucrările de reabilitare a mai multor drumuri județene. „În scopul continuării investițiilor aflate în curs de execuție, la acest moment, la nivelul Consiliul Județean Gorj, prin prisma instituirii stării de urgență la nivel național, au fost transmise operatorilor economici recomandările și măsurile necesare prevenirii răspândirii și reducerii impactului epidemiei COVID-19. Acestora le revine obligația de a proceda la instruirea echipelor de lucru și punerea în practică a măsurilor dispuse”, a transmis Consiliul Județean.
I.IRINOIU