PAMFLET – Administratorul de fericire şi teoria chibritului

234

Motto: „Puterea e umbra iubirii”. (Carl Gustav Jung)

Mărturisesc că după ce am citit, în revista „22”, articolul lui Andrei Cornea intitulat „Indignare selectivă” am fost cuprins… de-o indignare totală! Atitudinea stimabilului Cornea este, în opinia mea, una neselectivă şi în multe privinţe jignitoare şi falsă la adresa celor mai mulţi dintre noi. Surprins am fost şi de deficienţele de limbă română („tare sensibili” în loc de „foarte sensibili” sau „hiper-sensibili”, eventual) ale unui ins care a tradus din Platon şi este dublu licenţiat (în filologie clasică şi teoria artei). Dumnealui se indignează… selectiv! Introduce în context o zicală nefericită („eu te-am făcut, eu te omor”), fără absolut nicio legătură cu procuroarea Piţurcă, reprezentant al – ceea ce eu numesc – „Statul agresor”! Ceea ce denotă din partea lui Adrian Cornea fariseism şi sofistică. Mai mult, stimabilul generalizează în mod parşiv. A făcut el vreun sondaj de opinie şi a ajuns la concluzia că noi, toţi românii, suntem adepţii lui „eu te-am făcut, eu te omor”? Nu. Şi-atunci? Atunci, vorba lui Maiorescu, „nu e la cestiune, stimabile”! Sigur că nu e la cestiune. E la Andrei Cornea, „administratorul de fericire” care face aici „teoria chibritului” (a se înţelege fariseism şi sofistică). Am înţeles că acest Cornea, care ne acuză (neselectiv), îi acuză (selectiv) pe asistenţii paternali că sunt „escroci emoţionali” şi că au speriat-o pe micuţa Sorina că familia adoptivă româno-americană ar avea rele intenţii în privinţa ei… A se vedea povestioara cu traficul de organe. Fără a acuza pe nimeni, acest trafic există. Dar, stimabile Cornea, cum se face că aici apare (totuşi!) un semn de întrebare. Şi l-a pus ziarista Sorina Matei. Mai precis, tatăl adoptiv actual, inginer care repară echipamente medicale, lucrează într-o clinică (sau cam aşa ceva) unde se face… transplant de organe. Repet. Spre deosebire de stimabilul sofist şi fariseu (selectiv, nu?) Andrei Cornea, eu nu fac nimănui proces de intenţie. Dar de ce tatăl adoptiv, tot aceeaşi ziaristă ne spune, şi-a şters imediat contul de pe facebook?! Eu, care nu sunt aşa de selectiv ca acest domn Cornea (elitist autoproclamat, ca şi Patapievici), mă întreb totuşi de unde atâta înverşunare la aceşti româno-americani care, având deja doi copii biologici, îl vor şi pe al treilea adoptiv? Mister, nu?
Dar poate că suntem noi suspicioşi… Cine ştie? Numai că… Se mai impune o întrebare! Dacă familia asistenţilor maternali nu ar fi ataşată sentimental de micuţa Sorina, oare de ce s-ar zbate atât ca să o reţină în ţară? Şi dacă măreţii părinţi adoptivi, ăştia pe care-i ridică în slăvi „administratorul de fericire”, elitistul autoproclamat Andrei Cornea, chiar sunt ataşaţi de ea, de ce au acceptat să fie tratată atât de brutal de procuroare?
Să-i spun eu lui Cornea, că el tot stă cam prost cu limba română, chiar dacă ştie elina (în literă, nu în spirit). Procuroarea „a luat-o cu japca”! Adică ilegal!
Ca şi stimabilul Andrei Cornea, această procuroare sfertodoctă (am văzut-o cum vorbea!) este un „administrator de fericire”!
Pe româneşte spus: acestor aşa-zişi părinţi adoptivi le pasă de fetiţă tot atât cât de o pereche de pantofi! Asta e clar! Stimabile Cornea, procuroarea nu e doar nepricepută, e cvasi-criminală! Să te porţi aşa cu un copil e mai mult decât penal. Şi nu te mai agita atât, să nu faci apoplexie! Românii nu sunt rasişti, cum ne faci tu pe toţi, te citez cu scârbă, „rasişti împuţiţi”! Cum îţi permiţi, bă Cornea? Cum îţi permiţi să-i faci pe toţi românii „rasişti împuţiţi”? Bă, tu eşti normal la cap? Sau prin tine vorbeşte ura alogenului? Că ne-a mai făcut unul „patibulari”! Cornea, tu ce crezi: e omul pentru lege sau legea pentru om? Dar pentru copil, în cazul lui, e copilul pentru lege (aşa gândeşte procuroarea!) şi nu legea pentru copil? Cornea, tu despre drepturile copilului ai auzit? Eşti şi tu un reprezentant, elitistule autoproclamat, al statului agresor! Voi, cei care ne obligaţi să fim fericiţi fără voia noastră, ne administraţi fericirea cu mascaţi, târând copiii pe asfalt şi dându-i cu capul de tocul uşii? Te legi de expresia cel puţin stupidă a lui Băsescu la adresa acelei ziariste, dar uiţi că tu ai fost unul dintre cei mai aprigi pupători ai dosului fostului preşedinte…
Pentru faptul că acest copil de 8 ani a fost ridicat ca un balot nu eşti indignat, bă elitistule autoproclamat? Şi de ce-l bagi pe Tăriceanu (care are păcate destule) aici, cum l-ai băgat şi pe Băsescu? Adică, de ce politizezi? E o chestie la fel de imbecilă cum a fost a acelor proruşi care încercau să spună că e implicată aici ambasada SUA. Klemm, ambasadorul american, a spus limpede că e o problemă internă a statului român.
Eu nu le fac româno-americanilor nici un proces de intenţie, dar o spun răspicat: pentru faptul că au fost de acord cu procuroarea, ei nu sunt moralmente părinţii Sorinei. Au câştigat la Curtea de Apel, la Craiova, dar s-a dezvăluit toată „şerpăria” de acolo. Madam Belulescu, judecătoare, nevasta avocatului româno-americanilor, a dat tot felul de decizii greşite pe care România asta, a cărei pâine o mănâncă şi cetăţeanul Andrei Cornea, a plătit amenzi uriaşe! Adică noi, ăştia, „rasiştii împuţiţi”, cum ne zice el! După el ce a făcut procuroarea este doar un „aspect neplăcut”…
Cornea, tu ştii ce înseamnă „acasă”? Pentru micuţa Sorina acasă înseamnă Baia de Aramă!
P.S. Stimaţi gorjeni, vă simţiţi rasişti? Eu nu mă simt deloc. Nici rasist, nici împuţit. E foarte cald, fac duş zilnic. Sunt civilizat. Şi când eram copil, am mâncat din aceeaşi farfurie cu un rrom. Pe cuvânt de onoare!
P.P.S. Cornea, stimabile, tu gândeşti abstract. Presupun că l-ai citit pe Hegel, că zici că eşti filosof. Ştii despre cine spunea Hegel că gândeşte abstract? Nu „rasistul”, ci prostul…
Lazăr Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here