Palmaresul Festivalului Folcloric “Sofia Drăghici” ediția a VIII-a 2018

246

Consiliul Judeţean (C.J.) Gorj, Primăria Căpreni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționle (CJCPCT) Gorj și Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu au organizat o nouă ediție a Festivalului Folcloric “Sofia Drăghici”, în data 29 iunie 2018, la Şcoala Generală din Căpreni. Au participat concurenţi de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului și alte localităţi din Gorj, dar şi din judeţele învecinate.

Ediția cu numărul VIII a Festivalului Folcloric “Sofia Drăghici”, desfășurată  în data 29 iunie 2018, la Şcoala Generală din Căpreni, a fost un succes incontestabil. Juriul a avut o misiune grea, însă, în final s-au ales câștigătorii. Astfel, la Secțiunea soliști vocali 7-13 ani, Premiul I a fost câștigat de Fabian Tîlvescu și Ștefania Căprea din Târgu Logrești câte 125 de lei fiecare. Premiul al II-lea a fost câștigat de Mara Giulia din Bustuchin și Andra Jugravu din Stejari câte 100 de lei fiecare, iar premiul al III-lea de către Andreea Negrea din Drăguțești și Elena Gherghina din Stejari 75 de lei fiecare. Premii speciale: Denisa G. din Târgu-Jiu, Bianca Cîrloiu din Bustuchinși Daria Maria Bugă din Căpreni câte 50 de lei fiecare. Premiile la această secțiune în valoare totală de 750 de lei au fost acordate de Primăria și Consiliul local Căpreni.

La Secțiunea soliști vocali 14-18 ani, Premiul I a fost câștigat de Stanojevici Cristina din Bălești în valoare de 250 de lei acordat de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a ajuns la Roxana Albei din municipiul Târgu-Jiu în valoare de 200 de lei acordat de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premiul al III-lea a fost câștigat de Dragomirescu Lavinia din Turburea în valoare de 150 de lei acordat de Consiliul local și Primăria Căpreni.

La Secțiunea soliști instrumentiști
Premiul I  a fost câștigat de Cioiu Alexandru la caval din Târgu Jiu și Argeșeanu Liviu la nai din Bustuchin acordat ex-aequo în valoare de 250 lei a fost oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centru Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a revenit lui Daniel Spânu la nai din Bustuchin și Mirescu Gabriela la nai din Stoina câte 100 lei fiecare, premii oferite de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premiul al III-lea a fost câștigat de către Ghițulescu Claudiu la vioară din Dănciulești și G. Alexandra la nai din Bustuchin, premii oferite de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premii speciale: Stoenescu Fabiana la nai din Bustuchin și Pălcău Cosmina la nai din Stoina, câte 50 lei fiecare, premii oferite de Primăria și Consiliul Local Căpreni.

La Grupuri instrumentale, Premiul I a fost câștigat de formația de naiști și fluierași din Bustuchin în valoare de 300 lei oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a fost câștigat de formația de naiști din Stoina în valoare de 250 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Căpreni.

La categoria Dansuri Populare, Premiul I în valoare de 350 lei acordat ex-aequo formațiilor de dansuri din Bustuchin și Dănciulești a fost oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. 3 premii II  a câte 150 lei fiecare au obținut formațiile din Stoina, Târgu Logrești și Stejari oferite de Consiliul local și Primăria Căpreni. 4 premii III  a câte 10 lei fiecare formațiilor din Vladimir, Licurici, Hurezani și Bălești oferite de Consiliul local și Primăria Căpreni. Premiul special în valoare de 900 lei oferit de Consiliul local și Primăria Căpreni a fost câștigat de formația din Căpreni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here