Palmaresul Festivalului „Hora din Străbuni”

476

IMG_0394Ediţia I a Festivalului Naţional „Hora din Străbuni” s-a desfăşurat în data de 6 august în comuna Logreşti. Câştigătorii festivalului-concurs de la Logreşti au provenit din diferite localităţi, ceea ce a dovedit că această manifestare a depăşit chiar graniţele judeţului.

 

Juriul Festivalului „Hora din Străbuni” a avut o misiune grea. Talentul participanţilor şi numărul mare al acestora a făcut ca deliberarea să fie dificil de realizat. Totuşi, într-un final s-a tras linie şi au fost aleşi cei mai talentaţi concurenţi de pe scena festivalului-concurs de la Logreşti. La secţiunea solişti vocali au urcat pe podium: Adelina Bădescu din Logreşti, Mirabela Coardă din Stejaru, Daniela Guran din Băleşti şi Elena Fota din Stoina. La solişti instrumentişti s-a remarcat un tânăr doljean, dar şi mulţi gorjeni, câştigători fiind desemnaţi următorii: Sergiu Burtea din Căpreni, Alexandru Ciucurescu din Logreşti, Nicolae Fota din Stoina, Vochescu Albert din Logreşti şi Denisa Ciobanu, tot din Logreşti. La secţiunea dansuri populare, juriul a considerat că toate grupurile au fost foarte bine pregătite şi a decis să acorde un premiu special pentru toate grupurile de dansatori care au participat la această primă ediţie a Festivalului „Hora din Străbuni”. Trebuie precizat că formaţia de dansuri din Logreşti, ce poartă numele „Românaşul” a surprins plăcut publicul şi i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu talentul membrilor. Grupul de dansatori „Românaşul” al comunei Logreşti este pregătit de către directorul de cămin Ilie Dincă şi de un mare talent în domeniul dansului gorjean, profesorul Aurel Speriatu. Cât priveşte secţiunea tarafuri, aici s-au remarcat trei tarafuri din Logreşti şi unul din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea.

Organizatorii, încântaţi de eveniment

În urma încheierii primei ediţii a Festivalului „Hora din Străbuni”, autorităţile locale se arată mulţumite de felul cum s-a desfăşurat acest eveniment. Primarul Ion Băluţă, a fost mereu în mijlocul oamenilor şi a reuşit să surprindă la cald impresiile lor, dar şi să citească pe feţele acestora bucuria şi satisfacţia de a lua parte la această sărbătoare a comunei Logreşti. De aceea, edilul declară: „am rămas foarte impresionat de participanţii la festival, dar şi de cetăţenii care au ajuns la târgul nostru tradiţional. Au fost într-un număr mare, câteva mii de oameni şi o coloană de 1.000 de maşini, după cum au spus cei din poliţie, care s-au preocupat de asigurarea siguranţei evenimentului”. Pentru că totul a ieşit aşa cum şi-a dorit, primarul Ion Băluţă spune că pentru ediţiile următoare se aşteaptă la o reuşită şi mai mare a acestei manifestări. „Sunt încrezător şi sper ca cea de-a doua ediţie şi următoarele de aici înainte să fie şi mai de amploare. Eu am testat terenul încă de anul trecut, de la târgul tradiţional de 6 august şi mi-am dat seama că oamenii sunt dornici de un astfel de eveniment; anul trecut am organizat doar un concurs, dar a fost suficient ca să simt ce-şi doresc oamenii”, a precizat Ion Băluţă, primarul comunei Logreşti. Luând în considerare numărul mare al participanţilor la Festivalul „Hora din Străbuni”, dar şi la târgul anual tradiţional din Logreşti, de pe 6 august, cu siguranţă, prin eforturile organizatorice ale autorităţilor locale, şi ediţiile următoare vor fi un succes.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.