Pădurile virgine din Gorj, puse sub protecție

860

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a semnat, marți, contractele de finanțare pentru demararea studiilor științifice privind inventarierea și punerea sub protecție a 40.000 de hectare de păduri virgine, ceea ce ar duce la dublarea suprafeței totale de astfel de păduri din România.
Pădurile se află pe raza a 19 județe. Cele mai multe dintre acestea sunt în județele Gorj – peste 9.000 de hectare, Caraș-Severin – aproape 6.000 de hectare, Hunedoara – aproximativ 5.000 de hectare și Brașov – peste 4.000 de hectare.
„Vorbim de acele păduri care sunt cele mai prețioase și reprezintă un patrimoniu inestimabil pe care, din fericire, România încă îl mai are”, a precizat Alexe, cu ocazia semnării contractelor cu firmele de specialitate declarate câștigătoare la licitația organizată de minister.
„Nu ne vom opri aici, pentru că avem cele mai frumoase păduri virgine și cvasivirgine din Europa, iar acestea trebuie să intre sub protecție.
Avem în continuare o serie de propuneri din partea Gărzilor Forestiere, a ONG-urilor, a partenerilor pentru încă 20 și ceva de mii de hectare care sper ca într-un viitor foarte apropiat să intre și ele la finanțare, asigurată tot de Ministerul Mediului. Sper ca de la an la an să reușim să creștem suprafața pădurilor virgine și cvasivirgine înscrisă oficial în catalogul național”, a susținut Alexe, menționând că verificarea acestor păduri este o „muncă de Sisif”.
Catalogul național privind pădurile virgine și cvasivirgine a apărut în 2016 și cuprindea la început 16.000 de hectare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here