Pădurile din Gorj, din ce în ce mai golaşe

411
braziFurturile de lemne continuă, hoţii părând să nu aibă nicio frică, în ciuda controalelor tot mai dese realizate de către oamenii legii. Astfel, fie că este vorba de material lemnos pentru încălzire sau brazi de Crăciun, oamenii par a fi mai „harnici” ca niciodată.

Un cetăţean din Târgu–Jiu, de 59 de ani, a fost depistat drept autorul unui furt de lemne, care a avut loc în data de 13 decembrie. Bărbatul sustrăsese 17 arbori de esenţă fag şi carpen din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Târgu–Jiu. Tras la răspundere de către poliţişti, acesta a recunoscut fapta şi le-a spus şi unde depozitase materialul lemnos, anume la casa părinţilor săi din Peştişani, satul Seuca. Târgujianul este cercetat, în continuare, pentru tăiere ilegală şi furt de lemne.
„Mehedinţean, prefer brazi de Gorj”
Un alt bărbat care „a poftit” a fost Aurel P., de 39 de ani, din Mehedinţi. Acesta a fost depistat pe drumul judeţean DJ 672, în punctul Jeleşeul, transportând cinci brazi de Crăciun pentru care nu deţinea documente. Mehedinţeanul a fost amendat pentru că transporta ilegal astfel de pomi, probabil în vederea comercializării, iar brazii au fost confiscaţi şi predaţi spre valorificare Ocolului Silvic Runcu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here