Pacienţii din spitale luptă cu boala şi cu canicula

543

Temperaturile ridicate din ultimele zile au fost greu de suportat pentru toţi gorjenii. Bolnavii internaţi în această perioadă fac faţă cu greu caniculei. La Spitalul Orăşenesc Turceni nu există decât 1-2 aparate de aer condiţionat pe fiecare secție, însă până în prezent nimeni nu s-a plâns de căldură la conducerea unităţii. Ceva mai bine le este pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, unde, potrivit managerului Tiberiu Tătaru, există câteva aparate de aer condiţionat şi jaluzele, care fac ca temperaturile din saloane să fie cât de cât suportabile.

Pe lângă diferite probleme de sănătate, bolnavii internaţi în această perioadă sunt puşi în situaţia de a face faţă şi caniculei. La Spitalul Orăşenesc Turceni, temperaturile ridicate sunt greu de suportat de toată lumea, inclusiv de personalul unităţii. „Este destul de greu în această perioadă, canicula fiind resimţită de noi toţi. Până în prezent nu am avut plângeri din partea pacienţilor. Temperaturile sunt foarte mari, iar noi nu avem aparate de aer condiţionat decât câte unul-două pe fiecare secție. Chiar am discutat eventualitatea montării altor aparate de aer condiționat în spital”, confirmă Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Tătaru: „Vom mai achiziționa aparate de aer condiționat”
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu susţine că pacienţii internaţi aici, în această perioadă, nu au probleme cu căldura, în ciuda faptului că temperaturile au atins nivelul de caniculă. „Noi avem aparate de aer condiţionat pe majoritatea secţiilor, dar şi jaluzele acolo unde nu este aer condiţionat, astfel că nu avem probleme cu canicula. De altfel, vom mai cumpăra aparate de aer condiționat”, confirmă Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.
Trebuie precizat faptul că Direcţia de Sănătate Publică Gorj a transmis informări tuturor spitalelor din judeţul nostru cerând să se acopere liniile de gardă la nivel optim de funcţionare, să se asigure capacitatea de internare, suplimentarea personalului la camerele de gardă, să creeze spaţii climatizate, să verifice rezerva de apă, stocurile de medicamente şi aşa mai departe. Unităţile sanitare raportează zilnic situaţia privind gestionarea activităţii sanitare pe timp de caniculă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here