Pacientă cu TBC, moartă la Spitalul Dobrița! Fiul și concubinul rămân internați în sanatoriu

1102

Femeia din Bumbești-Jiu, internată la finalul lunii martie la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, suspectă de TBC, boală confirmată în unitatea medicală, a murit, duminică, urmare a unor complicații medicale apărute, pacienta suferind și alte boli grave. În spitalul de la Dobrița au rămas, în continuare sub tratament, fiul acesteia, în vârstă de 28 de ani, cu handicap de gradul unu, surdomut, și concubinul femeii, internat și el în unitate, după ce inițial, deși locuia într-un fost cămin de nefamiliști, a refuzat ajutorul medical.

Lucia Dănescu era pacientă a spitalului din Dobrița de aproape două luni de zile, perioadă în care s-a confirmat că suferea de TBC, dar și de alte boli grave. Pe parcursul internării, pacienta a fost dusă de urgență și la spitalul din Târgu-Jiu, deoarece avea și afecțiuni hepatice și alte maladii care i-au agravat starea de sănătate deja șubredă. Directorul spitalului de la Dobrița, Ion Ciochină, a confirmat, ieri, pentru Gorjeanul, decesul pacientei, femeia fiind îngropată marți la Bumbești-Jiu, ceilalți doi fii ai acesteia revenind în localitate din străinătate, pentru înmormântarea mamei lor. “Pacienta avea și afecțiuni hepatice, avea anemie severă și la un moment dat a fost transferată la SJU pentru transfuzii sanguine și pentru tratarea celorlalte afecțiuni. A decedat urmare a complicațiilor apărute și de la celelalte boli de care suferea. Concubinul și fiul de 28 de ani au rămas internați la Dobrița și răspund la tratament”, a spus directorul Ciochină cu mențiunea că anul acesta nu s-au mai înregistrat decese în unitatea medicală.

Nu sunt locuri în centrele specializate!
“De TBC nu se moare, femeia a decedat, deoarece i s-au agravat și alte boli. Rata de mortalitate la spitalul din Dobrița este la cote normale. Problemă acum este cu fiul femeii, care nu mai are o persoană care să îl îngrijească. Vom lua legătura cu Primăria Bumbești-Jiu pentru a găsi împreună o soluție pentru acesta”, a mai spus Ciochină. Dacă nu se va găsi rapid o soluție, Cosmin Dănescu, cu handicap de gradul unu, acesta fiind surdomut și cu probleme locomotorii, va rămâne la mila autorităților și a cetățenilor. “Noi am încercat să-i găsim pacientului loc într-un centru din Bihor, dar am fost refuzați pe motiv că nu sunt locuri. Acesta are nevoie permanent de îngrijire, lucru care implică și la noi o muncă suplimentară. Noaptea pleacă din pat, este găsit dormind pe jos. Ne este teamă nu să iasă pe terasă sau să facă alte probleme”, a mai spus șeful unității medicale, cu mențiunea că familia pacientei s-a ocupat de înhumarea femeii decedate, în timp ce fiul nu a realizat încă ce s-a întâmplat. Reamintim că urmare a sesizării unor cetățeni din Bumbești-Jiu, cazul Dănescu a intrat în atenția autorităților, fiul și concubinul, suspecți de TBC, fiind liberi pe străzi, luna trecută, deși ambii erau un pericol public, putând transmite foarte ușor la cei din jur boala de care sufereau.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here