Ordonanţa privind salarizarea personalului din sănătate s-a aprobat

468

Este oficial. Începând cu 1 ianuarie 2015, personalul din cadrul sistemului public sanitar şi cel de asistenţă socială vor beneficia de majorarea cu 100 lei la cuantumul brut al salariilor de bază.  Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind salarizarea acestor categorii de angajaţi.

Eforturile sindicale au avut efect. La propunerea Ministerului Sănătăţii, după negocierea pe care autorităţile centrale din domeniul finanţelor publice, muncii şi sănătăţii au avut-o cu sindicaliştii din Sănătate, Guvernul României a aprobat, la mijlocul săptămânii trecute, Ordonanţa de Urgenţă privind  salarizarea  personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015.
Potrivit ministrului Sănătăţii, peste 300 000 de persoane din sistemul sanitar, inclusiv din unităţi medico – sociale dar şi din sistemul de asistenţă socială vor beneficia de aceste majorări, cu posibilitatea ca, după jumătatea anului 2015 să existe noi majorări.

Demersurile sindicaliştilor au avut efect
Faptul că proiectul de lege privind majorarea veniturilor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială a fost aprobat în şedinţa de guvern din data de 5 noiembrie 2014 reprezintă o victorie a conducerii Sanitas, care a făcut eforturi pentru a aceşti salariaţi să beneficieze de majorări ale veniturilor.
Creşterea salarială va fi aplicată de la 1 ianuarie 2015. Salariul minim pe economie va creşte în cursul anului 2015 în două tranşe, după cum urmează: de la 900 la 975 lei, cu începere de la 1 ianuarie 2015 la 1050 lei cu începere de la 1 iulie 2015.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here