Orban se dezice de Morega

328

morega si orbanDemiterea liberalului şef, Dan Ilie Morega, de către conducerea centrală a PNL Gorj devine o certitudine, inclusiv prietenul acestuia, Ludovic Orban, dezicându-se public de liberalul gorjean.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a menţionat astfel că va propune, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv, schimbarea lui Dan Ilie Morega din funcţia de preşedinte al filialei Gorj, secretarul general al formaţiunii, Radu Stroe, având o părere similară. Morega susţine însă că Orban şi-a schimbat atitudinea din cauza intervenţiei deputatului Victor Ponta.

Dacă anul trecut înainte de campania electorală prezidenţială, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a fost prezent de mai multe ori în judeţul Gorj, afişând o anumită amiciţie cu liderul Dan Ilie Morega, acum lucrurile s-au schimbat. Orban pare că nu mai ştie de Morega şi, mai mult, pare ruşinat de activităţile politice pe care le face liderul de la Gorj. Orban a menţionat de altfel, la ultima întâlnire pe care a avut-o la Târgu-Jiu cu liberalii gorjeni, că urmăreşte zilnic activitatea politică din judeţul nostru, prin intermediul mass-media, el fiind supărat atunci de declaraţiile blânde ale lui Morega la adresa pedelistului Ionel Manţog. Acum însă apropierea lui Morega de Manţog nu mai poate fi ascunsă iar Orban a percutat menţionând că va propune la nivel central demiterea liderului de la Gorj.
Întâlnirile Manţog-Morega, motiv de dispută politică
Prezenţa lui Ionel Manţog la şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) a PNL Gorj, la puţin timp după întâlnirea pe care a avut-o în biroul lui Morega, i-a pus capac liderului liberal de la Gorj. Deşi Morega a explicat că întâlnirea nu i s-a părut anormală, cele două partide fiind de dreapta, şefii săi politici de la centru nu au înghiţit declaraţiile liberalului gorjean şi nici cele ale lui Manţog care şi-a arătat astfel intenţia PNL şi PDL Gorj de a forma o majoritate politică în Consiliul Judeţean şi în diferite consilii locale din judeţ.
Radu Stroe, secretarul general al PNL a avut o atitudine asemănătoare cu a lui Ludovic Orban el menţionând că Morega ar trebui să îşi facă bagajele şi să plece din PNL.
Morega e convins că Orban a cedat presiunilor lui Ponta
Dan Ilie Morega susţine că Ludovic Orban doreşte schimbarea lui din fruntea PNL Gorj doar pentru că îi este dator lui Victor Ponta. Liderul liberal spune că Orban l-a sunat şi i-a cerut să nu rupă alianţa cu PSD în Consiliul Judeţean, Morega spunând că solicitarea respectivă are legătură cu relaţia de prietenie dintre Orban şi Ponta. „Eu prefer să nu mai fiu în partid decât să răspund la dictatul lui Ponta şi Orban pentru că nu vreau să anexez PNL la PSD. Ponta a făcut presiuni la Orban, iar Orban m-a sunat şi mi-a spus că are nişte obligaţii la Ponta. Nu sunt de acord cu aşa ceva, mai ales că liberalii pierd dintr-o asemenea înţelegere, iar Orban, de data aceasta, este cel care se situează total în afara statutului partidului”, spune preşedintele PNL Gorj. Dan Ilie Morega afirmă că o eventuală decizie de sancţionare a sa nu va favoriza filiala Gorj a PNL, el spunând că în cazul excluderii sale liberalii din judeţ vor avea soarta ţărăniştilor. Deputatul liberal declară că alianţa cu PDL la Gorj a fost decisă în unanimitate de Delegaţia Permanentă a organizaţiei şi numai după ce PSD nu a ajutat cu fonduri niciun primar al PNL din judeţ. „Vine Congresul şi Orban încearcă nu doar la Gorj, ci şi prin alte organizaţii, să se asigure că are oamenii care să îl mai voteze. De data aceasta eu şi colegii mei din filială îl vom susţine doar pe Crin Antonescu, pentru că este omul care apreciază munca depusă pentru partid şi care a fost de acord ca organizaţiile judeţene să găsească cele mai bune soluţii pentru ele în perioada de opoziţie. Orban nu a făcut decât să deschidă cutia Pandorei şi spun asta pentru că m-au sunat deja foarte mulţi colegi care să mă întrebe dacă a luat-o sau nu pe arătură”, mai spune Morega.
Angheloiu, viitor preşedinte PNL?!
Pe fondul acestor acuze politice şi a scandalului între baroni, numele lui Radu Angheloiu este tot mai vehiculat în ipoteza în care Morega va fi schimbat de conducerea centrală a PNL.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj ar urma astfel să îi ia locul lui Morega, el beneficiind de sprijin total de la centru. Cert este că în această primăvară liberalii trebuie să îşi aleagă noul conducător, mandatul lui Dan Ilie Morega fiind pe final.
Anamaria STOICA, Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here