Ora revanșei!

501

Echipa de baschet a Energiei este condusă cu 2-0 de Asesoft după primele meciuri ale semifinalei Ligii Naționale de Baschet masculin, însă antrenorul Constantinides a văzut în confruntările de la Ploiești cum echipa sa ar putea câștiga decisivul. Pentru a ajunge însă în această postură, Energia trebuie să câștige meciul din această seară, dar și pe cel de mâine.

Meciul trei al semifinalei dintre Energia și Asesoft Ploiești se dispută, astăzi, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, cu începere de la ora 17.30. Gorjenii speră în primul rând ca arbitrajul să fie în alte coordonate decât cele în care s-a încadrat în cele două meciuri disputate la Ploiești, acolo unde gazdele au fost clar avantajate. Cu toate acestea, antrenorul Constantinides nu aruncă toată vina înfrângerilor pe arbitraje și spune că echipa sa a comis prea multe erori, aceasta fiind principala cauză a celor două eșecuri ce dau acum scorul întâlnirii cu Asesoftul: “Nu sunt supărat pe arbitrii, nu sunt adeptul celor care spun că arbitrajele sunt pro Asesoft. Noi trebuie să remediem erorile care le-am făcut și să ne preocupăm de jocul echipei noastre. La Sibiu este o altă poveste dezgustătoare. Acolo indiferent ce am fi făcut nu eram lăsați să câștigăm. La Ploiești nu trebuie să mergi cu mentalitatea că pierzi din cauza arbitrajului. Echipa din Ploiești este avantajată acasă, dar trebuie să joci cu mintea limpede. Realitatea e că nu am fost concentrați, am comis greșeli în momente cheie. Asesoft este o echipă experimentată și periculoasă, te pedepsește în orice moment”, a declarat antrenorul cipriot al Energiei.

Constantinides, suspendat
Ca urmare a eliminării din meciul doi de la Ploiești, când a fost sancționat cu două faulturi tehnice, Antonis Constantinides va vedea meciul trei din tribună. Tehnicianul își reproșează ieșirea avută după ce a încasat primul fault tehnic, dar consideră că echipa va fi pe mâini bune, în plus se va plasa într-un loc de unde va putea să se facă auzit destul de ușor de elevii săi pe parcursul meciului: “Din moment ce am pătruns pe teren, este o decizie corectă. Greșeala arbitrilor a fost la primul fault tehnic. Acum, nu avem alte soluții. Sunt doi antrenori foarte buni pe bancă, unul numit antrenorul anului în Cipru, și tot ce ne rămâne de făcut este să luptăm pentru victorie. Voi fi în apropierea băncii și mă vor auzi!”, a mai spus Constantinides.

Optimiști în fața dublei confruntări de la Târgu-Jiu
Un alt regret al lui Constantinides este acela că, deși echipa a fost aproape de a câștiga la Ploiești măcar într-unul din cele două jocuri, nu a reușit să gestioneze bine finalurile, așa că acum trebuie să înceapă jocurile cu sabia deasupra capului: “Din păcate nu am gestionat bine meciurile de la Ploiești, nu am găsit calea pentru a reuși cel puțin o victorie în cele două jocuri disputate la Ploiești. Am fost aproape în anumite momente, dar nu am reușit. Există și o parte bună, am arătat în multe momente că putem câștiga la Ploiești în meciul cinci, în decisiv. Dar pentru a ajunge acolo avem nevoie de victorii în cele două meciuri de acasă. Jucăm pe terenul nostru, avem fanii alături, avem moral bun acasă. Sper să găsim calea spre victorie. Cred că putem obține două victorii. Nimic nu este terminat. Eu am experiența unui 2-0 după primele două meciuri în semifinala campionatului în Cipru, însă într-un final am câștigat. 2-0 este un scor periculos. Putem câștiga cele două meciuri de la Târgu-Jiu!”, este mesajul optimist pe care Constantinides îl transmite jucătorilor săi și fanilor Energiei, care cu siguranță vor umple și de această dată tribunele Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here