Opt milioane de lei pentru Motru. Anunț: UATAA iese din insolvență

1572

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a primit, în ultima ședință de Guvern, suma de opt milioane de lei. După patru ani dificili, societatea poate ieși din procedura de insolvență, a anunțat administratorul special al uzinei de termoficare.

Banii sunt necesari pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului de producere, transport și distribuție energie termică pentru perioada 2017-2018 și pentru acoperirea subvenției ce reprezintă diferența între prețul de producție și prețul de facturare către populație pentru perioada noiembrie 2019 – martie 2020.
Mai mult, banii vor fi folosiți pentru plata combustibilului necesar încălzirii celor peste 5.000 de apartamente din Motru și a achitării datoriilor în vederea ieșirii din insolvență a societății, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA.
„Cei 80 de miliarde de lei vechi merg în funcționarea societății, în achitarea ratelor prevăzute în programul de reorganizare, undeva la 24 de miliarde, menținerea societății pe piață și funcționarea UATAA pe viitor. Practic, vorbim de ieșirea societății din insolvență odată cu achitarea ultimelor sume din programul de reorganizare. Judecătorul sindic, în instanță, va decide acest lucru, după ce va constata că a fost îndeplinit în totalitate programul de reorganizare. Banii sunt suficienți pentru achitarea datoriilor și pentru funcționarea în această iarnă a societății”, a mai spus Corcoață.

Program de reparații și revizii
În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern se arată că societatea din Motru are de recuperat de la populație peste 22 de milioane de lei, pierderile pentru perioada 2017-2018 fiind în sumă de 5,5 milioane de lei.
Uzina de termoficare, societate la care Consiliul Local Motru este unic acționar, a intrat în reorganizare judiciară la sfârșitul anului 2015. De luni, UATAA a sistat furnizarea apei calde în municipiul Motru, pentru reparații și revizii la rețeaua de transport și distribuție.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here