Opinii – Miting postum

628

bunilaÎn acest weekend s-au consumat în toată ţara, mitingurile de protest ale nemulţumiţilor împotriva ariergardei portocalii.

Printr-o scrisoare măiastră, Traian Basescu a demonstrat că politica din România se află în agonie. Otrava, care determină moartea statului român este interpretarea constituţiei , pe baza careia presedintele induce populaţiei credinţa că vinovată de toate relele din ţară rămâne doar opoziţia.

Cele două partide din opoziţie sunt reprezetate de două culori: roşu şi galben, reprezentate pe steag. Semantic cele două culori sugerează, roşul –vigoare, forţă, energie, vitalitate şi în opinia lui Traian Băsescu induce negativism şi violenţă, iar galbenul –solar, asemănator cu lumina zilei, îndeamnă la gândire detaşare şi disceranamânt. Dacă Partidul Democrat Liberal şi-ar fi asumat culoarea albastră am fi putut vorbi de un partid cu valenţe individuale, de pace sufletească şi relaxare, dar şi-a ales portocaliul, vesel şi optimist, ale cărui componente îndeamnă la independenţă şi de ce nu, la fericire. Din acest puct de vedere, parlamentarii puterii chiar sunt, însă independeţi de popor, pe care l-au farierit ca să îi obtină votul şi mai sunt şi fericiţi deoarece lor le merge bine, în timp ce nouă celorlalţi ne merge rău.

Am văzut insă şi un parlamentar nefericit, la un miting cu 50 de pensionari foarte vocali şi supăraţi că la adunare nu au venit şi alţi semeni ai lor. Este vorba de senatorul Ion Ruşet care a fost prezent sâmbătă, 12 iunie la mitingul pensionarilor motreni, organinizat la Casa Sindicatelor. Deputatul Constantin Militaru nu a venit la întâlnirea cu cei care l-au ales, dar s-a plimbat prin apropriere într-o maşină.

Multimea nu l-a primit bine pe senator şi nici senatorul nu a promis mulţimii, că va vota impotriva partidului său, deoarece democrat liberalii sunt in avarie, iar o logică minerească spune că ‘’în caz de avarie minerii nu părăsesc mina‘’. Aceasta a fost explicaţia dată de Ruşeţ ,ca să confirme motrenilor de ce sprijină guvernul. Multă lume îi contestă sinceritatea, dar puţini ştiu că Ruşeţ a plecat din Motru către Sadu cu ochii în lacrimi. Îl durea faptul că nu a putut să-i mintă, de dragul popularităţii pe cei 50 de pensionari pe care Militaru nu i-a onorat nici măcar cu prezenţa.

Teoretic vorbind, o criză politică, adaugată crizei economice poate fi fatală stabilităţii naţionale şi oamenii simpli nu înţeleg care este rolul lor in această achitare radicală a bâjbâielilor politice. Băsescu ştie însă că banii de la popor sunt singurii pe care mafia nu-i poate devora, deoarece l-a rândul lor aceştia sunt otrava bunăstarii capilor ei. Ei bine, ţinta finală a preşedinetelui nu sunt banii poporului ci rezervele mafiei la care nu poate ajunge fără sprijinul unei mulţimi isterizate. Ceea ce se intâmplă acum conduce la o asemenea isterizare şi distruge in paralel încrederea în oamenii politici de toate culorile. Probabli că la moartea democraţiei se va arbora un drapel negru, ca pentru un mitig postum. Dar stiţi ce simbolizează negrul? Potenţialul tuturor culorilor şi susţine manifestarea directă, negativismul şi de ce nu alegerea unui sistem prin care am mai trecut odată –DICTATURA.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here