Omul şi…Clipa Lecţiei de Viaţă! – La zi aniversară, în dialog cu Domnul Prof. univ. dr. Dan Ilie MOREGA, Prorector al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj – ,,Îmi doresc mie şi familiei mele, tuturor celor dragi, tuturor gorjenilor şi poporului român, multă sănătate şi mult noroc în toate”!

731

-Rep. Domnule Preşedinte, Dan Ilie Morega, ştiţi că ziua dumneavoastră aniversară e marcată prin cruce roşie în calendarul ortodox şi e sărbătoare creştină?
-D.I.M. Ştiu eu ceva-ceva, poate nu aşa de bine şi documentat ca dumneavoastră, dar, sincer, m-aş bucura să-mi spuneţi!
-Rep. Este vorba despre Sărbătoarea Sfintei Muceniţe Tatiana, diaconiţa, ocrotitoarea tinerilor şi a studenţilor, fiind evocată şi ca o protectoare a clerului, pentru că ea a slujit ca diaconiţă la Sfântul altar, iar, din anul 1949, moaștele sale au fost aduse la Catedrala «Sfântul Mare Mucenic Dumitru» din Craiova, unde se păstrează şi astăzi.
-D.I.M. Vă mulţumesc pentru informaţia aceasta minunată!
-Rep. Domnule Prorector, afară e zăpadă şi sufletul îmbracă veşmântul imaculat al purităţii, de aceea, vă propun să începem dialogul cu istoria care vă place dumneavoastră atât de mult, pentru că Tudor Vladimirescu înseamnă istorie care nu se uită niciodată, iar, legat de această disciplină care temeluieşte existenţa noastră, să spunem că la finele anului trecut au fost şi manifestări legate de evenimentele din decembrie 1989, chiar dacă nu ştim, încă, vinovaţii pentru morţii din timpul revoluţiei sau loviturii de stat, că nu s-a spus niciodată cu claritate, ceea ce a fost să fie atunci!
-D.I.M. Pentru că Iliescu e marele vinovat, un nemernic, la fel şi Vasile Militaru, chiar dacă se trage de la noi din Băleşti, la fel şi Victor Stănculescu, un alt nenorocit, ca mulţi, mulţi alţii, pentru că au distrus ţara şi neamul românesc, asta este!
-Rep. Vă consideraţi în continuare, cu acelaşi curaj care nu se dezminte, un adept şi un promotor al patriotismului şi al românismului?
-D.I.M. Absolut! De fapt, cartea mea pe care am lansat-o parţial la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, unde sunt Prorectorul Universităţii pentru Europa, în special pentru România, ilustrează acest lucru, iar, această carte o voi lansa şi în România, la Palatul Parlamentului, pe la sfârşitul lunii ianuarie! Cartea are un tiraj de peste două mii de exemplare!
-Rep. Mai acordaţi sprijin bisericilor?
-D.I.M. Da, da, chiar bisericii din centrul Municipiului Târgu-Jiu, din faţa prefecturii, care are hramul…!
-Rep. Este vorba despre Biserica «Sfinţii Voievozi», cu statut de Paraclis Mitropolitan şi are Hramul «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil»!
-D.I.M. Deci, pe lângă biserica din centru, am ajutat şi Biserica de la Padeş, am dus daruri de sărbători copiilor din Plaiul Cloşanilor, acolo unde Tudor Vladimirescu a fost «vătaf de plai», deci, darurile mele au vizat parohiile din Padeş, plus parohiile din Baia Tarniţa, Baia de Aramă, Titerleşti şi Brebina.

,,Aş dori ca pandemia să fie ridicată în România, pentru că e o făcătură şi oamenii n-o mai respectă”!

-Rep. Ce vă doriţi în acest an 2021, Domnule Preşedinte, Dan Ilie Morega?
-D.I.M. În primul rând, îmi doresc mie şi familiei mele, tuturor celor dragi, tuturor gorjenilor şi poporului român, multă sănătate şi mult noroc în toate! Dacă acestea le au, vor fi fericiţi, aşa cum îşi doreşte fiecare! De asemenea, aş dori ca pandemia să fie ridicată în România, pentru că e o făcătură şi oamenii n-o mai respectă, de aceea, cred că statul trebuie să intervină!
-Rep. Credeţi că în problema vaccinurilor pentru imunizare trebuie să existe şi intervenţia statului?
-D.I.M. Se spune că unele dintre vaccinuri, ar avea şi un «cip», ca să nu mai vorbim şi despre noile paşapoarte, noile cărţi de identitate care au astfel de «cipuri cu cântec» şi înseamnă un control aproape total asupra individului, pentru că, vezi, Doamne, bogaţii lumii, ar căuta ca oamenii s-o ducă mai bine!
-Rep. Poate în lumea de dincolo, o vor duce mai bine, că din această cauză îi trimit pe oameni pe lumea cealaltă în secţiile de terapie intensivă!
-D.I.M. Ca să mă refer şi la un aspect social, aţi văzut că în România, în loc să le deconteze oamenilor cheltuielile cu gazele, cu energia electrică, mă refer la salariaţii care lucrau împreună la o firmă, la sediul companiei, acum li se dă de lucru acasă, pentru ca să nu mai suporte firma cheltuielile celor angajaţi, deci, iată cum vor să distrugă lumea, iar din toate bolile care mai sunt, foarte multe provin din alimentele care conţin aditivi, substanţe chimice, mă refer la alimentele modificate genetic, făcându-i pe oameni obezi, ca să moară mai repede!
-Rep. Se consideră că acei care controlează pandemia, răspândesc o stare de frică şi prin intermediul cifrelor statistice!
-D.I.M. Pentru că statistica ne arată că mor pe zi aproape 500 de oameni, iar mortalitatea e mai mare decât natalitatea, pentru că avem natalitatea 9-10%, iar mortalitatea este de 14-15%. Mulţi indivizi cu funcţii înalte, în condiţii de pandemie şi-au permis ca să lucreze împotriva românilor, cheltuind banii publici proveniţi din taxele şi impozitele oamenilor pentru a cumpăra maşini pentru poliţie vopsite ca în Germania!
-Rep. Dar, şi cu amenzi necruţătoare ca în Germania!
-D.I.M. Pentru ce v-aţi permis, derbedeilor, ca să «arafataţi» banii românilor pentru măşti sau botniţe, pentru vaccinuri în care românii nu au încredere? Toate, în avantajele şi pentru îmbogăţirea companiilor farmaceutice care vă sprijină pe voi şi care sunt subordonate vouă!
-Rep. De fapt, în timp ce unii se îmbogăţesc, marea masă a oamenilor sărăceşte!
-D.I.M. Pentru că escrocii care ne-au condus şi ne mai conduc, încă, ne-au adus într-o sărăcie care se perpetuează, care se accentuează! S-au cheltuit 700 de milioane de «euroi» pentru maşinile poliţiei, ca să le pună «colante» nemţeşti, nu româneşti, pentru că Iohannis nu are nimic comun cu România! Acest derbedeu de Iohannis, trebuia suspendat de către pesedişti, atunci când aveau majoritatea parlamentară, dar, n-au făcut-o pentru că toţi sunt vânzători de ţară! Să se ducă în Germania, să nu mai auzim de el, pentru că a fost şi este un antiromân!

,,Am fost în viaţa mea, numai conducător, dar, aceasta nu e chiar o calitate…”!

-Rep. La zi de sărbătoare pentru dumneavoastră, haideţi să fim ceva mai îngăduitori şi să ne gândim şi la lucruri mai bune!
-D.I.M. Iată, vă spun că mi-a plăcut de ministrul Învăţământului, Sorin Câmpeanu, care a declarat că începând cu semestrul al doilea, va deschide toate şcolile, ceea ce pentru mine este o veste bună, chiar dacă nu are în vedere şi universităţile, dar, universităţile au libertatea de a decide în acest sens, iar, eu voi putea să fac şi cursuri cu frecvenţă redusă a studenţilor. De asemenea, voi face cursuri cu masteranzii şi cu doctoranzii care sunt înscrişi prin acest centru pe care îl conduc în calitate de prorector!
-Rep. Le veţi desfăşura tot sub forma aceasta online?
-D.I.M. Domnule profesor, desfăşurarea online a învăţământului este o chestiune banală şi mi se pare o dezumanizare profesională! Să le fie ruşine, acestor trădători de ţară şi de neam! Pentru că Iohannis, Tătaru şi Arafat alcătuiesc «triunghiul morţii» pentru noi, în special arabul sirian Arafat! Această pandemie care a adus multe necazuri românilor, ca şi omenirii, nu ne permite ca să instruim copiii online, adică, să-i trecem, să-i promovăm fără să ştie alfabetul sau să citească! Nu e posibil aşa ceva, iar, ceea ce se întâmplă, mi se pare un lucru mizerabil!
-Rep. Ce mesaj i-aţi trimite acum Preşedintelui Klaus Iohannis?
-D.I.M. Să-ţi fie ruşine, preşedinte al României, că vopseşti maşinile poliţiei române în culorile Germaniei! Ai adus primar neamţ la Timişoara, fără să aibă cetăţenie românească, fără să aibă locuinţă în acest oraş! Păi, mă duc eu în Germania să ocup funcţia de primar la München, fără să am cetăţenia germană şi fără să am locuinţă acolo? Ţara noastră e călcată în picioare!
-Rep. Dar, tinerilor, ce mesaj le adresaţi?
-D.I.M. Voi, cei tineri, ocupaţi-vă de ţară, pentru că tinereţea este o virtute, când îţi iubeşti ţara, când scoţi în relief toate hoţiile, toate distrugerile, pentru că îngenuncherea poporului este o crimă, indiferent cine ar fi autorul! Acum, ne-a ajuns cuţitul la os, iar poporul e bolnav, pentru că li se spune copiilor să nu vină la şcoală, să studieze online, că nu se ştie ce fel de studiu mai poate fi şi acesta! La noi, la români, parcă nu merge numai cu vorba, trebuie să scoţi şi «sabionul» care face ordine! Ceea ce nu este interzis este permis! În rest, ca să fii într-o funcţie de conducere, e bine ca să nu furi, să nu minţi oamenii, precum face acest mincinos de Mihai Weber, această lichea care n-a făcut nimic pentru gorjeni şi care ar trebui ca să dea socoteală, cum era pe vremea mea la Emisiunea «Parlamentarii la raport», pentru că un parlamentar trebuie să se gândească la nevoile localităţilor din judeţ! Cred că la el se potriveşte vorba cu tâlc, povestea cu ţiganul şi cu porcul de Crăciun: «Ia, spune ţigane, ţi-ai luat porc de Crăciun»? «Nu prea…cam…»! Aşa e şi cu politrucii de la noi, pentru că vorba aia, promitem, ca să minciunim, că doar trebuie să ne aşezăm în fotolii parlamentare!
-Rep. De ziua dumneavoastră, un mesaj adresat parlamentarilor gorjeni!
-D.I.M. Voi, parlamentari gorjeni, mai ocupaţi-vă şi de problemele cetăţenilor cărora le-aţi cerut votul şi care v-au ales, că luaţi un «furcoi» de bani! Totdeauna, am fost în viaţa mea, numai conducător, dar, aceasta nu e chiar o calitate, poate că e mai mult o batjocură, pentru că te trezeşti şi cu sănătatea şubrezită! Românul, parcă uită repede necazurile prin care trece, iar proiectele pentru judeţ, pentru Bicentenarul «Tudor Vladimirescu», ca şi multe altele, mi se pare că rămân doar pe hârtie! Vom vedea ce va fi şi în acest an, 2021!
-Rep. Domnule Dan Ilie Morega, DUMNEZEU Atotputernicul, să vă binecuvinteze cu multă sănătate şi cu o viaţă îndelungată! LA MULŢI ANI!
(VA URMA)
Profesor dr. Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here