Olimpicii susţin Bacalaureatul în sesiunea specială: Calendarul examenului

593

Olimpicii vor susţine examenul de bacalaureat în luna mai, la Ploieşti. Ministerul Educaţiei organizează sesiunea specială de bacalaureat 2019 pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Examenul se va organiza în perioada 16 mai – 5 iunie 2019.

Înscrierea candidaților la sesiunea specială de bacalaureat se va face în perioada 16-17 mai, urmând ca pe 20 – 21 mai să susțină evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Pe 22 mai le vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – probă C, pe 23 – 24 mai vor susține competențele digitale – proba D.
Probele scrise vor debuta pe 27 mai cu examenul la Limba și literatura română – proba E)a) . Pe 28 mai olimpicii vor susține proba obligatorie a profilului – proba E)c), pe 29 mai proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d, iar pe 30 mai proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E)b).
Afișarea rezultatelor se va face pe 31 mai până la ora 12.00. În aceeași zi nemulțumiții vor putea depune contestații în intervalul orar 12.00-14.00.
Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iunie.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here