Oficialii CNADNR garantează că în două săptămâni încep lucrările la DN66

177

În două săptămâni vor începe lucrările la drumul naţional 66 tronsonul Rovinari-Bumbeşti-Jiu. Acestea au fost declarate de Şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Mircea Pop, prezent joi într-o vizită de lucru în judeţul Gorj. La întâlnire au fost prezenţi prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, Adrian Lumezeanu, directorul Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova precum şi Ion Tudor – șeful Secției de Drumuri Naționale Gorj.

Astfel, în urma vizitei efectuate pe şantier, reprezentanţii CNADNR au confirmat faptul că lucrările pregătitoare au început deja, fiind finalizate procedurile de management al traficului, descărcare arheologică şi deminare, urmând ca în termen de 2 săptămâni de zile să se treacă la demararea lucrărilor efective de reabilitare a părţii carosabile. S-a pus accent pe pregătirea drumului pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă, prin semnalizarea lucrărilor de şantier. Mircea Pop, şeful CNADR a garantat că lucrările vor începe în maxim două săptămâni
“Am reuşit, în sfârşit, să alocăm sumele necesare pentru ca aceste două contracte să primească ordinul de începere. L-au primit, au început să se organizeze, să facă primele lucrări pregătitoare pentru a deschide şantierele şi vă garantăm că în maxim două săptămâni vor începe lucrările pe partea carosabilă. Avem scrisori de garanţie pe care le putem executa în momentul în care nu-şi respectă contractul, iar noi avem obligaţia clară să alocăm fondurile necesare. Dacă noi nu asigurăm fondurile, ei se pot opri. Noi am asigurat fonduri astfel încât anul viitor să se termine lucrarea. Mai sunt şi cazuri nefericite cum a fost cu firma din Ungaria”, a declarat Mircea Pop.

S-a discutat şi problema drumurilor judeţene
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a pus în discuţie problema reţelei de drumuri judeţene, primind din partea companiei, garanţia alocării de fonduri necesare pentru finalizarea lucrărilor din judeţ, în principal pe DN 67D- Târgu-Jiu- Baia de Aramă, DN 67B – Scoarța – Târgu-Cărbunești- Drăgășani, DN6B- Melinești-Hurezani. Au mai fost analizate şi problemele constatate în teren pe DN 67 Târgu-Jiu-Râmnicu-Vâlcea, respectiv zonele calamitate. Referitor la centura ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, directorul general al CNANDR , Mircea Pop, a dat asigurări că după soluţionarea contestaţiei depuse la CNSC, se va trece la executarea lucrărilor în regim de urgenţă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here