Oficial, le merge bine! Craiovenii au ajuns la al treilea succes consecutiv în Liga I

262

Echipa de fotbal Universitatea Craiova a urcat pe podium după încă o victorie convingătoare. Eliminaţi la penaltiuri în Cupa Ligii, “juveţii” au reuşit să se impună pe teren propriu împotriva formaţiei CSM Poli Iaşi. Succesul este unul extrem de important, având în vedere că echipa din Moldova avea acelaşi număr de puncte ca “Ştiinţa” după doar două runde. În stilu-i caracteristic, Universitatea, deşi a câştigat cu 2-0, a alternat momentele de joc foarte bune cu ratările colosale. După ce craiovenii au irosit 3 penaltiuri în Ardeal, Nuno Rocha a ratat şi el o lovitură de pedeapsă în meciul de ieri. Cu toate acestea, golurile lui Kay(43’) şi Ivan(87’) au fost suficiente pentru a-i asigura Craiovei un trai mai liniştit în Liga I.

Mulţescu: “Nu ne îmbătăm cu apă rece”
Startul entuziasmant de campionat al doljenilor nu l-a făcut pe Gheorghe Mulţescu să se piardă cu firea. Experimentatul antrenor al Craiovei a declarat că echipa sa nu poate fi, încă, o candidată legitimă la titlu. Noul tehnician din Bănie ştie însă o vorbă veche: “Victoriile aduc victorii”.
“Este prematur să vorbim despre titlu, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Auzeam că se învață din înfrângeri. Dar de ce să nu învățăm din victorii? E mai bine. Este o stare de moment asta, așa că nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să câștigăm în continuare meciurile care ne sunt accesibile, să ajungem apoi în luptă cu cei de sus“, a spus Mulţescu.
Antrenorul Craiovei nu a uitat însă să-şi laude proprii jucători pentru efortul depus: “Este o victorie frumoasă în fața unei echipe organizate. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că rămânem pe un platou de evoluții bune, de patru meciuri, fapt care îmi dă speranțe pentru viitor. Am avut până acum cinci meciuri cu echipe grele, din partea superioară a clasamentului, am reușit să rămânem concentrați și am făcut față fizic acestei săptămâni în care am avut trei meciuri. Mie îmi arată că viața lor extra-sportivă este în regulă”.
Autorul golului care a pecetluit soarta meciului, Andei Ivan, a admis că Universitatea ţinteşte cât mai sus în acest sezon: “Sunt bucuros că am câștigat și că am marcat, este primul meu gol în acest sezon și îmi doresc să marchez cât mai mult pentru a-mi ajuta echipa. În fiecare meci noi dăm totul pentru că ne dorim să fim cât mai sus în clasament, să fim pe podium”.
“Este o victorie meritată, am arătat multe în acest meci, am demonstrat că putem mult mai mult. Eram datori față de suporteri după meciul de la Cluj, ne bucurăm că am adus cele trei puncte și că suntem pe podium. Nu trebuie să vorbim acum despre titlu, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să continuăm pe această linie, să rămânem concentrați și să obținem maximum din fiecare meci și să terminăm în play-off”, a spus şi mijlocaşul Alexandru Băluţă.andrei ivan

Ivan, semnal către Daum
Selecţionerul Christoph Daum nu a convocat niciun jucător de la Craiova pentru prima acţiune oficială a tricolorilor. Cu toate acestea, antrenorul Gheorghe Mulţescu este de părere că forma bună pe care o traversează Andrei Ivan nu va trece mult timp neobservată.
“Ivan a jucat exact cum își dorește Daum, ținând cont că spunea că el selecționează jucătorii care se dăruiesc echipei. Iar Ivan de câteva etape a înțeles că trebuie să joace pentru echipă. A făcut-o și astăzi, și cu Târgu Mureș, la fel și Astra. Are o formă bună și este în creștere”, a spus tehnicianul Craiovei după meciul cu ieşenii.
“Naționala rămâne o țintă a mea, așa că îmi doresc să cresc de la meci la meci și sper ca la următoarea convocare să fiu și eu acolo“, a declarat Ivan.
Mai mult, un alt fotbalist al Craiovei, Alexandru Băluţă, a declarat că Ivan nu este singurul jucător pe care Craiova îl poate da naţionalei: “Andrei Ivan a făcut un meci mare, trebuie să continue pe aceeași linie, dar suntem mulți tineri de perspectivă la Universitatea, nu doar el“.
Ivan a fost singurul jucător din Cetatea Banilor convocat de antrenorul Anghel Iordănescu în lotul lărgit al României pentru Euro 2016. Cu toate acestea, vârful Craiovei nu a prins “avionul” spre Franţa.

Universitatea Craiova – CSM Poli Iași: 2-0
Au marcat: Kay 43’, Ivan 87’
Stadion: Extensiv, spectatori: 3.500
Universitatea: Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Zlatinski, Băluță (83’ Dumitras), Rocha – Ivan, Măzărache (46’ Bancu), Rambe (61’ Madson). Rezerve: Popescu, Dumitraș, Madson, Gustavo, Bancu, Surugiu, Manea. Antrenor: Gheorghe Mulțescu
Poli: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Țigănașu – Ciucur (46’ Roman), Mitic, Târșă (54’ Ștefănescu), Bole – Gheorghe, Cristea (71’ Piccioni). Rezerve: Caparco, Ciucă, Piccioni, Bădic, Roman, Ștefănescu, Sato. Antrenor: Nicolo Napoli
Arbitri: Adrian Comănescu, Mircea Grigoriu, Laszlo Bucsi-Imre
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here