Octogenar nevăzător cu piciorul tăiat, pus pe lista de așteptare a CJAS Gorj pentru un scaun cu rotile!

515

Un pensionar octogenar din Stoina, căruia i s-a tăiat cu piciorul deasupra de genunchi, urmare a unei boli grave, asta în urmă cu o săptămână, a cerut de la CJAS Gorj un scaun cu rotile pentru a se putea deplasa, acesta având și gradul I de handicap, el fiind nevăzător. Din păcate, CJAS Gorj l-a pus, inițial, pe lista de așteptare, aparținătorilor spunându-li-se că abia în octombrie ar fi șanse să i se aprobe cererea, în baza unei decizii pe care o va primi prin poștă. Până în octombrie, pensionarul invalid ar fi fost obligat astfel să rămână țintuit în pat. Directorul general al CJAS Gorj a anunțat însă ieri că pensionarul va fi ajutat să obțină scaunul în următoarele zile, acesta având prioritate pentru că este persoană cu handicap.

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Gorj susțin că, din păcate, lista de așteptare pentru astfel de dispozitive medicale este lungă, un solicitant care cere astfel o proteză ori un cărucior fiind obligat să le aștepte cel puțin două luni, asta deoarece banii din buget pe trimestrul în curs s-au cam finalizat. Pe lista de așteptare a CJAS se află persoane care au cerut un astfel de dispozitiv încă din luna iulie.Cazul pensionarului din Stoina a avut însă prioritate, asta deoarece beneficiarul este persoană cu handicap. Astfel deși solicitantului i s-a spus, inițial, că va avea scaunul prin octombrie, ieri, situația s-a schimbat, octogenarului promițându-i-se un astfel de dispozitiv în aceste zile.
Daniel Constantin Șurlea, directorul general al CJAS Gorj, contactat de Gorjeanul a considerat că solicitarea nevăzătorului din Stoina, rămas și fără un picior, este una deosebită, asta pentru că solicitantul are handicap. ,,Nu am știut de acest caz grav, dar o să rezolvăm cererea în zilele acestea pentru că pensionarul are prioritate având certificat de handicap. Vom vedea apoi cum îl ajutăm și pentru o proteză pentru picior’’, a menționat șeful CJAS Gorj pentru Gorjeanul. Pensionarul de 86 de ani și-a pierdut piciorul stâng din cauza unei cangrene. La eliberarea din spital, după operație, i s-a recomandat un dispozitiv medical, mai exact un ,,fotoliu rulant cu antrenare manuală pe perioadă nedeterminată”.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here