Obligați să dezinfecteze scările de bloc. Ce spun primarii!

1169

Ordonanţa Militară nr. 4 prevede montarea de dispozitive cu dezinfectanţi la scările blocurilor şi igienizarea frecventă a spaţiilor comune din blocuri. Primarii de orașe din Gorj fac deja demersuri pentru achiziția dezinfectanților, deși aceștia se găsesc cu greu.

Asociaţia Municipiilor din România a trimis o scrisoare către premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne, Marcel Vela, anunțând că nu deţin resursele financiare, materiale şi umane pentru a monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe. Ei solicită ca această măsură să fie realizată de către asociaţiile de proprietari.
La Târgu-Jiu sunt peste o mie de scări de bloc, iar sumele alocate pentru dezinfecție sunt destul de mari, susține primarul Marcel Romanescu.
La Turceni au fost deja achiziționate dispozitive cu dezinfectant. „Sănătatea orașului nostru este prioritară! Vom monta 100 de dispozitive cu dezinfectant în fiecare scară de bloc și la intrarea în fiecare instituție publică. Am încredere în dumneavoastră că vor fi folosite des și veți da dovadă de responsabilitate în îngrijirea acestora”, a anunțat primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu.
La Târgu-Cărbunești vor fi montate circa 70 de astfel de dispozitive. „Să sperăm că oamenii vor fi responsabili și aceste dispozitive nu vor dispărea din scările de bloc”, a precizat primarul Dănuț Birău.
Și Primăria Motru ia măsuri pentru ca toate scările de bloc din municipiu să fie dezinfectate. „Noi am făcut dezinfecție prin oraș. Voi lua legătura și cu asociațiile de proprietari să vedem cum întreținem și să umplem aceste dispozitive cu gel dezinfectant astfel încât să blocăm cât se poate de mult apariția și răspândirea virusului. Este criză de materiale, s-au scumpit și ne costă foarte mult”, a precizat și primarul din Motru, Gigel Jianu.
Primarul din Bumbești-Jiu spune că soluțiile dezinfectante sunt acum greu de găsit. „Avem 135 de scări de bloc, la o primă evaluare. Am demarat documentele să achiziționăm 150 de recipiente. Să vedem și cu ce personal vom face acest lucru. Ele trebuie periodic umplute cu substanțele dezinfectante”, a conchis Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here