O nouă stație de monitorizare a calității aerului în Târgu-Jiu

888

Ministerul Mediului îmbunătăţeşte reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului cu 60 de staţii noi. Una dintre acestea va fi amplasată în municipiul Târgu-Jiu.
„Este cea mai mare investiţie în monitorizarea calităţii aerului din ultimii 10 ani, de când Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului a fost pusă în funcţiune. Vom fi prima autoritate de mediu din Europa care va avea, inclusiv, o reţea de senzori de măsurare a calităţii aerului în administrarea sa. Până la finalul anului, cea mai mare parte din investiţie va ajunge deja în teren”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.
Investiţia Ministerului Mediului se ridică la 3,17 milioane de euro. „Vrem ca prin extinderea cu 60 de noi puncte de măsurare să sprijinim şi mai mult autorităţile locale cu date despre aerul din oraşele României, astfel încât acestea să găsească măsuri potrivite şi eficiente pentru a asigura un aer cât mai bun pentru populaţia ţării”, a precizat Alexe.
Ministrul a mai spus că românii vor avea acces la o aplicaţie mobilă de informare asupra calităţii aerului, care va identifica locul unde se află utilizatorul şi îi va oferi toate datele despre aerul pe care îl respiră. Monitorizarea calităţii aerului în judeţul Gorj se realizează cu ajutorul a trei staţii situate în oraşele Târgu-Jiu, Rovinari şi Turceni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here