O nouă sală de sport în Gorj. Primar: Am așteptat 7 ani

1711

Compania Națională de Investiții finanțează construcția unei noi săli de sport în județul Gorj. Aceasta va fi de tip școlar și va avea tribune cu 102 locuri. Sala de mari dimensiuni va fi amplasată lângă Școala Gimnazială „Ion Popescu-Voitești” din comuna Bălănești. „Mi-am dorit această sală de sport de când sunt primar”, spune primarul Ovidiu Pungan, ales în 2012.

Investiția se ridică la peste 6,5 milioane de lei, în acești bani fiind incluse proiectarea și execuția lucrării. Este o construcție modernă, multifuncțională, cu vestiare mari, săli de prim ajutor, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public. Are o tribună cu 102 locuri, sala fiind construită pe un teren de peste 2.500 de metri pătrați.
„Sala de sport va fi lângă școala principală din comuna Bălănești, sat Voiteștii din Vale. Este finanțată de către Compania Națională de Investiții, nu este prima lucrare pe care o facem cu ei. Nu aveam în comună sală de sport și chiar îmi părea rău”, spune primarul Ovidiu Pungan.

„Sper să se termine licitația anul acesta”
Edilul susține că și-a dorit această investiție de când a fost ales primar, în anul 2012. „Mi-am dorit această sală de când sunt primar al localității, fiindcă nu am un teren de fotbal ca lumea, nu am o bază sportivă în care copilașii ăștia care mai sunt în comună să dispună de niște condiții normale de a face sport, de a face mișcare. E un lucru bun. Am așteptat șapte ani ca să mi se îndeplinească această dorință”, ne-a declarat Pungan.
Primarul a depus cererea de finanțare, la CNI, în urmă cu șase ani. „Solicitarea către CNI o am din 2013, dar știți că a fost o perioadă când s-au sistat investițiile în sălile de sport în localități de îndată ce au făcut stadioanele acelea mari. Un stadion înghite 40 de săli de sport, ca valoare, mă refer. Am rămas în stand-by până acum, când ni s-a aprobat proiectul sălii multifuncționale. O să o putem și închiria pentru activități sportive. Sper să se termine licitația anul acesta și în 2020 să se apuce de execuție”, mai susține primarul comunei Bălănești.

Oferte
Firmele interesate de lucrare pot depune oferte până pe data de 16 septembrie. „Sala de sport școlară P+1E este dimensionată ținând cont de dimensiunile unui teren de baschet, a unui teren de tenis și a unui teren de volei, cu distanțele de siguranță aferente”, se arată în caietul de sarcini. Durata de execuție este de 48 de luni. În ultimele două luni, CNI a mai aprobat construcția de săli de sport școlare în comunele Bălești și Turburea.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here