O nouă premieră la teatrul de păpuși

223

Membrii trupei de păpușari ”Pinocchio” a Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu au pus, joi, în scenă, în premieră, povestea muzicală ”Prîslea Voinicul”. Piesa a putut fi urmărită de cei mici la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.

Cei care au dat viață personajelor au fost actorii: Georgiana Lazăr, Bogdan Milea, Alina Mornea, Dan Bura, Daniela Rednic și Maria Paleologu. Împreună, aceștia au reușit să obțină o reacție extrem de entuziasmată din partea micuților spectatori care l-au încurajat pe Prîslea tot parcursul luptei sale cu zmeul cel înfricoșător. ”Reacția micuților este foarte, foarte mare.

2Este o piesă destul de frumoasă; împreună cu colegii am realizat ce am realizat. La momentul actual, piesele de teatru de păpuși sunt foarte vizionate și primite (…) Am zis că dacă este basm popular românesc actorii să fie îmbrăcați cu costume populare stilizate. Am pregătit această piesă cam două luni, două luni jumătate. Este un pic greuț; (…) mișcările, muzica, textul trebuie să fie foarte atractive. Pe copii trebuie întotdeauna să-i ții în priză ca să fie foarte atenți”, a spus Maria Paleologu. Încurajările copiilor i-au încântat pe actori, care îi așteaptă acum să le fie alături și la celelalte spectacole. ”Lupta a fost foarte grea, foarte grea; de aceea aștept toți copiii din Târgu-Jiu să vină la spectacolele noastre, să mă ajute să păzesc merele și să-l înving pe zmeu”, a spus Prîslea. Alături de el va lupta și Ileana, prințesa sa, care a recunoscut totuși că l-a ales pe Prîslea pentru că este ”mai tânăr și mai frumos” decât Zmeul. 3Acesta din urmă a anunțat că nu va renunța la a încerca să-l învingă pe Prîslea.  ”Mă pregătesc, (…) trebuie să-l înving pe Prâslea. Dacă nu, cel puțin să dau impresia ca să-i antrenez pe copii”, a spus Zmeul. În concluzia, aventurile lui Prîslea vor continua așa că micuții care vor să-l ajute sunt așteptați să-i fie alături. Trupa Pinocchio își va continua spectacolele, atât în Târgu-Jiu, cât și în alte localități din județ.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here