O nouă condamnare pentru Arjocu de la APIA

568

Fosta angajată de la Motru a APIA Gorj, Otilia Arjocu, a primit o nouă condamnare penală, definitivă, din partea magistraților într-unul din cele câteva procese pe care le-a avut sau le are pe rolul instanțelor de judecată. Otilia Arjocu primise inițial o condamnare cu suspendare într-un dosar în care era acuzată că a fraudat statul prin încasarea unor subvenții acordate de la buget firmelor care creau noi locuri de muncă pentru diverse categorii sociale defavorizate. Patroana din Padeș a creat slujbele respective doar pe hârtie, acum fiind condamnată la o pedeapsă cu executare, care este definitivă și care se adaugă alteia care a băgat-o deja pe fosta funcționară publică în spatele gratiilor, în dosarul de acum inculpata fiind reținută și arestată preventiv, inclusiv la domiciliu.
“Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 10 luni închisoare şi repune pedepsele în individualitatea lor. Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatei (…) de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare. Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatei (…) de la un an închisoare la 9 luni închisoare. În baza art.39 alin.1 lit.b) C.pen. dispune ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare, şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art.66 lit.a), b) şi g) C.pen. (funcţia de administrator firmă şi activitate de comerciant) pe o durată de 3 ani. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev.de art.66 lit.a), b) şi g) pe durata executării pedepsei. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art.91 şi următoarele C.pen., urmând ca inculpata să execute pedeapsa în regim de detenţie. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii, arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, respectiv ziua de 25.03.2014 şi perioada 03.12.2014-08.04.2015. Majorează suma stabilită cu titlu de cheltuieli judiciare în primă instanţă de la 3.000 lei la 3.600 lei”, a decis instanța.
Verdictul judecătorilor o obligă pe Arjocu să dea statului înapoi banii primiți ilegal, magistrații dispunând și anularea unor acte falsificate de aceasta. “Admite, in parte, acțiunea civilă formulată de către persoana vătămată AJOFM Gorj (fila 108 vol. I d.u.p.). În baza art. 14 C.pr.pen. raportat la art. 346 C.pr.pen., obligă inculpata, la plata către partea civilă A.J.O.F.M. Gorj, cu sediul în Tg-Jiu, str. Lt.Col.Dumitru Petrescu, nr. 1, judeţul Gorj ,a sumei totale de 248 354 lei cu dobânda legală până la achitarea integrală a debitului, sumă ce defalcat se prezintă după cum urmează: subvenţii – 137473 lei, deduceri- 4952 lei, dobânzi calculate până la data de 31.12.2014 – 85960 lei; contribuţii CAS – 16851 lei,contribuţii CASS – 3118 lei. Dispune anularea actelor falsificate, respectiv contracte de muncă, pontaje, adeverinţe de ?omaj, decizii de desfacere a contractelor de muncă, precum şi alte acte subsecvente”, au stabilit judecătorii.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. infractoare in toată regula. Ce a putut să falsifice contracte, pontaje etc. timp în care se umfla de bani și afișa bogație și aroganță. ce tare era ea și ce bine se descurcă)))). da f bine ..prin furt și înșelătorie. cum fac mulți pe care îi vedem bogați și ne miram de unde au atâția bani. Uite de unde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here