O lecție de adevăr viu

546

O întâlnire memorială a avut în zilele de 24 și 25 octombrie 2018, în anul Centenarului Marii Uniri, la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, în programul ”Școala altfel” – clasele a III-a. Este vorba de prezența d-lui general (r) Constantin Ispas, o legendă vie, o pagină de istorie a României, în mijlocul micilor școlari.
Ne-am bucurat de trăirile unui om, expresie a valorilor umane universal-valabile: bunăvoință, curaj, devotament, spirit civic, încredere în Dumnezeu. Un erou demn de urmat de către cei mici, care învață de pe acum să-și împlinească visul sau să găsească în ei răspunsurile la orice întrebare.
O lecție de istorie, pe care îl invităm să o continue, căci: ”Războiul nu moare odată cu veteranii. El supraviețuiește și reapare, ca o boală gravă, la mulți ani de la aparenta vindecare. De ce? Probabil că nici cei care-l generează nu știu…” (C. Ispas, ”Misiune îndeplinită-3. Adevăruri istorice ce trebuie știute”, Ed. Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Tg.-Jiu, 2018).
Profesor pentru învățământul primar, Firoiu Felicia, în numele colegilor de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here