,,O GUSTARE SĂNĂTOASĂ PENTRU FIECARE”

651

La Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, Târgu-Jiu, Gorj, manageriată de prof. Bîzdoacă Ana- Maria, marți 16 octombrie 2018, în intervalul orar 10.00 – 11.00, a avut loc activitatea de educație pentru sănătate intitulată sugestiv ,,O gustare sănătoasă pentru fiecare”, acțiune desfășurată cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației Sănătoase.
Prin această activitate am urmărit promovarea unor comportamente alimentare sănătoase în rândul copiilor şi exersarea acestora în cadrul rutinelor zilnice.
Este important ca educaţia pentru sănătate să se realizeze începând cu vârste foarte fragede, deoarece copilul este mai receptiv la astfel de informaţii, foarte utile în creşterea şi dezvoltarea lui, de aceea s-a iniţiat această activitate, pentru a informa copiii cât de importantă este alimentaţia, mai ales la vârsta lor. Cadrele didactice din grădiniță, preșcolarii și părinții acestora au desfășurat diferite activități, precum: activități practice (Piramida Alimentației, Dovlecelul); jocuri senzoriale (Vitaminele – prietenii copiilor); activități practic-gospodărești (compot, plăcintă cu mere); vizită la piața cu legume și fructe.
Aceste activități au avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos, a respectului faţă de viaţa personală, sănătatea proprie şi a celorlalţi, precum și dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a alimentaţiei sănătoase atât de către copii, cât şi de către părinţii acestora.
Prof. BUTIȘEANU LILIANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here