O gravidă și trei femei bolnave, izolate de zăpadă la Lihulești! Răspunsul autorităților: “Nu rupem utilajele pentru trei familii!”

181

Situație de rupt parul din gard și de dat cu el pe spinarea autorităților locale din comuna Berlești! O relatează pentru Gorjeanul un cetățean al localității, care susține că trei familii din satul Lihulești sunt de câteva zile izolate de zăpadă, în case locuind o gravidă, o cardiacă, o femeie operată la ochi și una cu accident vascular cerebral. Deși autoritățile au fost înștiințate și rugate să intervină cu utilajele de deszăpezire din dotare, răspunsul primit a fost halucinant, de genul “nu rupem utilajele pentru trei famili”. Situația s-a comunicat și Prefecturii Gorj.

În satul Lihulești, la strada principală, stratul de zăpadă a atins la finalul săptămânii trecute 60 de cm. Din păcate, zăpada nu a fost îndepărtată la timp de pe drumurile satului și, în prezent, localitatea fiind la fel de înzăpezită. Omătul ține blocate în trei gospodării trei femei în vârstă cu probleme de sănătate, dar și una însărcinată. Pe porțiunea unde locuiesc aceste femei, într-o zonă de 500 de metri de la strada principală nu a intrat niciun utilaj al primăriei. “Am intervenit, deoarece una dintre femeile bolnave, izolate din Lihulești, este și mama mea, care are 80 de ani și a fost operată la un ochi.
În zona respectivă nu se poate intra cu mașina, sub nicio formă, deoarece porțiunea de drum din fața caselor izolate este înzăpezită și în prezent. Am sunat la Primăria Berlești, am vorbit cu domnul primar Berlescu, marți, cerându-i să intervină cu vreun utilaj în zona în cauză din Lihulești. Mi-a dat un răspuns șocant, adică mi-a spus pe șleau că el nu rupe utilajele pentru trei familii. Am decis să comunic acest lucru Prefecturii Gorj, sunând marți de trei ori și miercuri o dată. Mi s-a spus inițial că situația i se va comunica domnului prefect.
A doua oară că deja prefectul ar fi discutat cu primarul de Berlești, a treia că se rezolvă, dar nici în prezent nu s-a făcut nimic. Mi se dau răspunzuri pozitive la telefon, dar în fapt cele trei case sunt tot izolate de zăpadă”, a declarat Șoșoi Valentin. Omul spune că femeile în cauză își aduc apă zilnic cu gălețile, prin zăpadă, de la o distanță de 400-500 de metri, lucru destul de dificil pentru niște vârstnice bolnave și pentru o femeie însărcinată. La una dintre case locuiește o familie de vârstnici, la o alta la fel, dar acolo stă și o gravidă cu un copil mic, iar la a treia femeie operată la ochi, care locuiește singură. Reclamantul spune că, marți seara, în loc să intervină în favoarea femeilor din Lihulești, primarul comunei ar fi staționat câteva ore la o familie, petrecându-și timpul în defavoarea nevoilor comunității.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here