O fostă primărie devine centru pentru bătrâni

1081

Clădirea fostei primării a comunei Bălești, situată în satul Cornești, va fi reabilitată și extinsă în vederea înființării unui centru social de zi, cu îngrijiri la domiciliu. Cel puțin 250 de bătrâni vor avea acces la servicii sociale de calitate, proiectul fiind finanțat din fonduri europene.

Administrația locală din comuna Bălești a scos la licitație proiectarea și execuția centrului social de zi și a unității de îngrijire la domiciliu din satul Cornești. Valoarea totală a investiției este estimată la 813.000 lei, fără TVA. Firmele de construcții interesate de lucrare pot depune oferte până pe data de 10 septembrie, ora 15.00.
„Centrul social de zi pentru persoanele vârstnice ce au împlinit vârsta de 65 de ani va avea scopul de a preveni marginalizarea socială şi va sprijini reintegrarea socială. Aceste acţiuni se vor realiza prin petrecerea în mod activ şi plăcut a timpului liber, prin servicii de consiliere socială şi psihosocială, prin cursuri de formare profesională pentru cei ce doresc să-şi continue activitatea pe piaţa muncii şi de alte facilităţi de care vor beneficia persoanele vârstnice. Pe lângă acestea, rolul unităţii de îngrijire la domiciliu este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor vârstnice prin ajutorul primit pentru realizarea activităţilor de bază ale vieţii zilnice”, se arată în proiect.
Fosta clădire a primăriei necesită lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere. „Clădirea necesită lucrări de reabilitare totală şi curtea la fel, gardul, împrejmuirea. Vom avea şi personal care va fi plătit tot din fonduri europene. Este vorba de patru locuri de muncă. Centrul de zi este benefic pentru toate categoriile şi toate grupele de vârstă”, declara primarul Mădălin Ungureanu. Constructorul are la dispoziție nouă luni pentru a finaliza lucrarea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here