O firmă cu trei angajaţi s-a înscris pentru managementul privat al SJU

200

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru managementul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a expirat luni. O singură firmă s-a înscris la licitaţie. Comisia de evaluare va analiza documentele depuse de compania Tetraedru, urmând ca în luna decembrie să se decidă dacă această firmă va prelua conducerea SJU Târgu-Jiu sau va fi descalificată. Firma în cauză s-a ocupat şi de managementul privat al spitalului din Severin şi al celui din Călăraşi. Aceeaşi firmă avea în anul 2010 doar trei salariaţi.

Compania ilfoveană Tetraedru Medical Consulting SRL este singura interesată de managementul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitaţia organizată în vederea externalizării conducerii SJU Târgu-Jiu a expirat în dimineaţa zilei de 26 noiembrie. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj a confirmat faptul că „luni la ora 10:00 a expirat termenul limită pentru depunerea ofertelor, la 12:00 fiind prevăzută deschiderea acestora. S-a prezentat o singură firmă, care este din judeţul Ilfov; este vorba despre SC Tetraedru Medical Consulting SRL. La ora 12:00 s-a întrunit comisia de evaluare, procedându-se la verificarea administrativă a dosarului. Urmează ca în săptămânile ce vin, conform unui grafic al comisiei de evaluare, să se treacă la analiza efectivă a documentelor depuse”.

Tetraedru, unic ofertat la spitalele din Mehedinţi şi Călăraşi
Firma Tetraedru Medical Consulting SRL a fost înfiinţată în anul 2010, tipul de activitate desfăşurat fiind „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Deşi a pornit la drum cu 3 angajaţi, la doar un an de la înfiinţare Tetraedru a reuşit să câştige licitaţia pentru managementul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, acest spital devenind prima unitate medicală din România ce a trecut la management privat. Ca şi în cazul SJU Târgu-Jiu, şi la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin singurul ofertant a fost Tetraedru Medical Consulting SRL. Mai mult decât atât, în toamna acestui an, aceeaşi firmă a fost singura înscrisă în cursa pentru managementul privat al Spitalului Judeţean Călăraşi. Deocamdată nu se ştie dacă unicul ofertant SC Tetraedru Medical Consulting SRL va câştiga licitaţia pentru managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, procesul de analiză a documentaţiei depuse urmând a se desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni. Presa severineană critică felul în care SC Tetraedru Medical Consulting SRL a câştigat licitaţia pentru managementul spitalului din Mehedinţi. De altfel, nici autorităţile medicale din Gorj nu sunt prea încântate că la licitaţie s-a înscris o singură societate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here