O doctoriţă din Craiova ameninţă cu judecata societatea lui Bîlteanu

208

parcare rodnaAfaceriştii care conduc SC Rodna SRL, şi gestionează parcarea din faţa Pieţei Mari a municipiului s-au zgârcit la punerea unor camere de luat vederi în spaţiul ocupat zilnic de zeci de maşini. Deşi au impus taxă pe parcare, patronii dornici să facă bani din piatră seacă, nu asigură prin salariaţii lor protejarea maşinilor parcate în spaţiul privat.

Din acest motiv, incidentele nici nu lipsesc, de fiecare dată reprezentanţii societăţii spălându-se pe mâini când vine vorba să dea explicaţii celor păgubiţi. Incidentul petrecut vineri în parcarea respectivă, un autovehicul fiind spart în plină zi, din acesta dispărând mai multe bunuri, nu îi vor scăpa însă pe reprezentanţii societăţii de explicaţii în faţa organelor de anchetă. Asta deoarece, doctoriţa căreia i-au fost furate bunurile din maşină, ameninţă cu judecata societatea, o plângere în acest sens fiind depusă deja la Craiova.

Deşi pare incredibil în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu nu există nicio cameră de supraveghere. Au constatat-o doi craioveni, care după ce au parcat pentru scurt timp în parcarea privată din Piaţa Centrală, au fost victimele unui furt, pentru care acum cam toată lumea dă din umeri. Mirela Roşianu Poiac, medic de profesie, din Craiova povesteşte şocată cele întâmplate vineri în parcarea din buricul municipiului Târgu-Jiu. Femeia susţine că a oprit în parcarea cu pricina vineri între orele 9.30-10.00 pentru ca soţul său să descarce nişte DSC04297produse transportate de la Arad. S-a dus pentru câteva minute la toaletă, însoţită de soţul său, după care a revenit la maşină. Au plecat liniştiţi spre Craiova. Nu au realizat că una dintre uşile autovehiculului a fost forţată iar hoţul sau hoţii au pătruns în maşină şi i-au luat laptopul cu toate cele necesare şi un geamantan cu obiecte personale. S-au alertat însă când au ajuns în Craiova făcând rapid plângere la poliţia din Bănie. “Am părăsit maşina timp de 15 minute. La întoarcere nu am sesizat nimic care să ne pună semne de întrebare grăbiţi fiind să lăsăm persoanei care ne-a aşteptat ceea ce aveam să-i lăsăm. La fiecare utilizare şi deschidere a uşilor din spatele maşinii, soţul meu a asigurat închiderea acestora. Am ajuns în Craiova şi am constatat lipsa bunurilor din spatele maşinii”, a declarat doctoriţa.

DVD-ul de nuntă, stetoscopul şi tensiometrul, râvnite de hoţi

DSC04294“Mi-au luat laptopul cu toate accesoriile, aveam chiar DVD-ul de la nunta pe care am avut-o anul trecut, îl aveam pentru a-l da la rude. Mi-au luat şi un geamantan cu haine chiar şi stetoscopul. Din nefericire în laptop aveam lucrarea de doctorat, fără de care arunc pe fereastră trei ani de studiu. Sunt terminată”, spune foarte supărată doctoriţa. Disperată pentru lucrarea în cauză, femeia dar şi soţul său stabilesc să se reîntoarcă sâmbătă la Târgu-Jiu, crezând că pot să ia legătura măcar cu reprezentanţii firmei care deţinea parcarea. “Au spus că nu pot face nimic şi mi-au indicat un afiş inexistent la intrarea în parcarea care ar fi spus că ei nu asigură protecţia autoturismelor pe timpul când acestea sunt parcate în spaţiul privat. Am sunat la 112 şi am anunţat cele întâmplate”, susţine Mirela Roşianu Poiac.

Parchet, Protecţia Consumatorului, instanţă…

Persoana păgubită nu are de gând însă să se oprească aici. Deşi încă speră ca cineva să îi restituie măcar lucrarea de doctorat, doctoriţa susţine că va merge până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate. “Am fost la poliţia din Craiova, respectiv la Secţia 5 Craioviţa Nouă, de care aparţinem, unde am dat declaraţii relatând cele întâmplate. Au făcut dânşii câteva fotografii ale maşinii, iar luni am mers să văd unde a plecat dosarul. Mi s-a spus că este la Parchetul municipiului Craiova. De asemenea am sunat la administraţia firmei ce gestionează parcarea şi am vorbit cu un domn pe nume Bogdan Deaconu. Când i-am transmis că vreau să acţionez firma în judecată mi-a răspuns că acest lucru îl fac degeaba”, susţine doctoriţa care nu îşi explică cum acesta nu are nici măcar o cameră de supraveghere. “Nici parcarea şi nici măcar amanetul din zonă nu deţine o astfel de cameră. Asta ştiau probabil şi hoţii. Maşinile sunt filate, iar cât am staţionat în parcare au apărut tot felul de comercianţi de etnie rromă încercând să ne vândă diferite produse. Poliţia trebuie să cerceteze, am luat legătura cu cineva de la Poliţia Municipală”, a completat femeia.

SC Rodna, asaltată de foştii proprietari

În ultimii ani, presa locală a acordat spaţii largi subiectului “Rodna” mai ales că sunt destule semne de întrebare legate de această parcare. Ziariştii menţionau că parcarea ar produce zilnic sume mari de genul a 1000 de euro, dar după cum se vede investiţiile lipsesc. Nimeni nu trage însă de mânecă patronatul societăţii, autorităţile municipale arătând o extremă largheţe faţă de firma lui Nicolae Bâlteanu şi a lui Liviu Diaconu. În ce priveşte Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, purtătorul de cuvânt Daniel Tică susţine că ştia doar de sesizarea la 112, soluţionarea plângerii intrând în atribuţiile Poliţiei Municipale Târgu-Jiu. “Ceea ce mi s-a întâmplat mie în acea zi nefastă, poate să se întâmple mâine altcuiva şi asta într-o parcarea cu plată, ceea ce înseamnă că nu are importanţă locul pe care îl alegi pentru a parca, deoarece nu ai siguranţă. Pentru mine este foarte grav ceea ce s-a întâmplat pentru că pe acel laptop aveam materialele şi tot ce era necesar pentru teza de doctorat, pe care din cauza acestei întâmplări o voi rata”, a conchis doctoriţa.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here