O clipă de bucurie pentru bolnavii de la Complexul Dobrița

770

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, care este și ocrotitorul bolnavilor, a adus câteva momente de bucurie și pentru beneficiarii Complexului de Îngrijire și Asistență Socială Dobrița – Runcu.
Pachete cu dulciuri și produse alimentare au fost oferite acestora de către Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu”, alături de care s-au aflat doamnele din Corala Bisericii Sf. Apostoli Petru și Pavel din Târgu-Jiu, precum și elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din municipiu.
Ca în fiecare an, grupul coralei bisericești a interpretat câteva colinde de Crăciun.
De la președinta de onoare a Ligii Femeilor, doamna Gabriela Popescu am aflat că asociația vine la acest centru de îngrijire încă din anul 1992, când s-a înființat Liga: „Sunt 27 de ani de când venim aici, în a treia zi de Crăciun, cu daruri și pachete pentru bătrâni.
Față de situația de atunci, lucrurile s-au schimbat mult în bine, mai ales în ceea ce privește condițiile de locuit și îngrijire”.
Doamna Zoe Cârlugea își amintește: „Ne-am implicat chiar și în construcția unei capele, în curtea complexului. Aici sunt persoane cu dizabilități, cu boli cronice, care necesită o îngrijire deosebită și permanentă”.
Chiar dacă ajutorarea bolnavilor din centrele de asistență socială rămâne una dintre activitățile prioritare ale Ligii Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu”, există și cazuri punctuale, de familii aflate în nevoie, care vor beneficia de ajutorul acestei asociații care încearcă să aducă în actualitate numeroasele acțiuni culturale, sociale și educative desfășurate de Liga Națională a Femeilor Gorjene în perioada interbelică.
Adina Andrițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here