VIDEO: Nuntă cu ștaif, în Meteor, în familia lui Ninel Potîrcă! – Mirele a purtat pistol, iar mireasa a avut la gât o salbă cu 50 de cocoșei de aur

8097

Nepotul lui Constantin Ninel Potîrcă, fostul candidat la Președinție în 2009, și-a pus pirostriile la finalul săptămânii trecute. Evenimentul a fost sărbătorit așa cum se cuvine în cartierul Meteor, din municipiul Târgu-Jiu, nunta fiind stropită cu băutură fină, iar lăutarii încărcați în euro, pe dedicațiile care au curs, atât acasă, la pregătirea mirilor, cât și la restaurant. Adelina, frumoasa mireasă în vârstă de 17 ani, a purtat o rochie de mii de euro, tatăl ei împodobindu-i veșmântul alb bătut cu pietre swarovski cu o salbă cu 50 de bani mari de aur, în timp ce mirele Iosif a făcut senzație cu un costum de la o cunoscută casă de modă. Pentru a mări suspansul privitorilor, nunta fiind transmisă de oaspeți în direct pe Facebook, mirele s-a fotografiat cu un pistol de recuzită. Atmosfera la petrecerea cu sute de invitați, ținută la Restaurantul Rebecca, a fost întreținută de Marian Universalu.

Adelina și Iosif, unul apropiat, altul trecut de vârsta majoratului, și-au unit destinele vineri, 15 martie, evenimentul îmbrăcând în straie de sărbătoare tot cartierul Meteor.
Slujba religioasă, mirii și părinții acestora fiind pocăiți, s-a oficiat de către Ion Mihai Ministru, predicatorul penticostal din cartierul târgujian, în paralel fiind urmate și tradițiile țigănești.
Mireasa a fost îmbrăcată în fața oaspeților, i s-a pus vălul și i s-a dat buchetul în timp ce mirela a fost îmbrăcat acasă de bărbații din familie, chiar bunicul Ninel Potîrcă participând la ceremonial, iar în piept i s-a pus o bancnotă de 100 de euro.

Mirii de mare valoare

Pentru nunta anului din Meteor, țigăncile și-au scos din dressinguri cele mai frumoase veșminte, iar bărbații lor și-au etalat la porți mașinile cu mii de cai putere.
Bunicul mirelui, Constantin Ninel Potîrcă, proaspăt ieșit din închisoare, a asistat fericit la eveniment, strângând mâini, îmbrățișând rude și felicitând tinerii însurăței.
Asta în timp ce lăutarii, maneliști cunoscuți, au desfăcut portofelele nuntașilor, care s-au înghesuit să ofere dedicații celor prezenți ori să aibă privilegiul de a lua de mână mireasa.
Horele s-au purtat numai în jurul unor sticle imense cu băutură fină, socrii mari și socrii mici fiind mândri de copiii lor, ajunși, acum, la căsătorie.
După o ședință foto în Parcul Central, mirii și nuntașii au continuat petrecerea la Restaurantul Rebecca, aici unde tinerii au fost aplaudați la vals și la tort, în timp ce ringul de dans a fost neîncăpător pentru cei dornici să își rupă pantofii noi pe ritmurile lui Marian Universalu, arvunit cu mult timp în urmă pentru fericitul eveniment.

Cinstea în aur a doua zi
Cum cere tradiția țigănească, mireasa, a doua zi după nuntă, și-a îmbrăcat portul tradițional roșu, și-a pus năframa în cap și a oferit apă și binecuvântâri celor care i-au dat darul de nuntă, în cocoșei de aur ori în straie țigănești.

Nunta frumoasă a fost lipsită de evenimente neplăcute, bucurând oaspeții, pe părinții acestora și pe tinerii soți.

ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here