Numirile în ATOP produc scântei între Fugaru şi Bucălăete

314
Stabilirea în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Gorj a noii componenţe a Autorităţii de Ordine Publică (ATOP) Gorj a provocat nemulţumirea preşedintelui PRM Gorj, Ion Fugaru. Liderul organizaţiei peremiste şi-a arătat, pe faţă, supărarea că, din ATOP, face parte şi prim-vicepreşedintele organizaţiei, Gheorghe Bucălăete, acuzându-l, totodată, pe colegul său de relaţii prea strânse cu PSD-ul.

Bucălăete a condamnat, alături de alţi reprezentaţi ai partidului, atitudinea publică nejustificată a lui Fugaru împotriva unui coleg de partid considerând că faptele actului preşedinte îl discreditează pe cel care aduce acuze nefondate şi afectează imaginea partidului. Inclusiv cel care răspunde de la centru, de organizaţia de la Gorj, Costel Avram, nu găseşte normală atitudinea lui Fugaru afişată vineri după şedinţa de Consiliu Judeţean.

Începând de vineri, în urma şedinţei de Consiliu Judeţean, din ATOP Gorj fac parte doi peremişti, Dumitru Dascălu, consilier judeţean şi Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj, cooptat în acest organism prin dispoziţie. Numirea celor doi peremişti în acest organism cu rol consultativ, a cărui activitate se desfăşoara în interesul comunităţii, nu a provocat bucurie pentru preşedintele PRM Gorj, Ion Fugaru, şi asta deoarece el a agreat nominalizarea doar a unuia dintre colegii săi de partid. La finalul şedinţei de Consiliul Judeţean, Ion Fugaru declara, vizibil nemulţumit, că nu ştia de nominalizarea lui Băcălăete, deşi acest lucru s-a discutat, luna trecută, chiar la şedinţa cu pesediştii, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru. Acest lucru este susţinut inclusiv de Costel Avram, reprezentantul PRM de la centru care se ocupă de coordonarea activităţii în organizaţia de la Gorj.
Fugaru, discreditat pentru atitudinea lipsită de fair-play
Condamnat public de către Fugaru pentru locul primit în ATOP, prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete explică modul cum a obţinut postul în cadrul acestui organism. ,,La întâlnirea cu PSD Gorj, am participat la discuţii împreună cu alţi opt membrii din conducerea PRM, iar la propunerea lui Dascălu Dumitru, consilier judetean PRM, propunere apreciată de Costel Avram, reprezentant al Biroului Permanent, am fost nominalizat pentru a fi cooptat, prin dispoziţie, în Autoritatea de Ordine Publică Gorj, pe unul din cele două locuri acordate Partidului România Mare, urmând ca cel de-al doilea loc să fie supus votului Consiliului Judeţean. La şedinţa Consiliului Judetean, din data de 05.02.2010, la propunerea PSD a fost votat şi consilierul Dumitru Dascălu să ocupe postul rămas vacant în Autoritate, în urma demisiei unui consilier PSD. Din Autoritatea de Ordine Publică mai fac parte şi alţi membrii ai formaţiunilor politice din Consiliul Judeţean”, explică Bucălăete. Acest lucru este declarat şi de Costel Avram, bucuros că peremiştii au obţinut două funcţii la nivel de judeţ. ,,Probabil că Ion Fugaru nu era atent la ce se discuta, pentru că scria mesaje sau se juca la telefon. Nu sunt eu de vină că Fugaru avea alte preocupări în acel moment şi nici nu evaluez eu capacitatea dumnealui de înţelegere. Colegii mei au rămas dezamăgiţi de reacţia pe care a avut-o, atâta timp cât conducerea centrală a Partidului România Mare a fost informată de tot ce s-a discutat, inclusiv de faptul că eu voi fi cooptat în ATOP Gorj – prin dispoziţie. Fiecare membru de partid, indiferent de funcţie, răspunde de faptele sale în cadrul partidului, urmând a fi felicitat sau sancţionat. Atitudinea publică nejustificată împotriva unui coleg de partid îl discreditează pe cel care aduce acuze nefondate şi afectează imaginea partidului”, a completat Bucălăete.
Costel Avram: ,,Se va analiza totul la BEx, sâmbătă”
Costel Avram, reprezentant al Biroului Permanent al PRM, mandatat de Corneliu Vadim Tudor să conducă delegaţia din Gorj a PRM la întâlnirile cu partidele politice din Consiliul Judeţean şi să coordoneze activitatea în organizaţia de la Gorj nu s-a arătat de acord cu atitudinea publică a lui Fugaru la adresa lui Bucălăete. ,,Toate cele întâmplate le vom analiza în şedinţa Biroului Executiv a PRM Gorj de sâmbătă. În condiţiile în care cineva obţine un post, este ceva de calitate, nu trebuie să fii împotrivă. Dacă respectivul este prim-vicepreşedinte al PRM, cu atât mai mult, deoarece acesta a fost pus în funcţie de reprezentanţii acestei organizaţii. Noi am fost la discuţii cu Călinoiu şi Cârciumaru, am discutat despre posturile din ATOP, dar probabil Fugaru a uitat”, a declarat Costel Avram, cel care anunţă două întruniri foarte importante, sâmbătă şi duminică.
ATOP
La nivelul fiecărui judeţ se organizează şi funcţionează Autoritatea de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ, a cărei activitate se desfăşoară în interesul comunităţii. Din Autoritate face parte, inclusiv, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie. ATOP emite hotărâri cu caracter de recomandare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here