Nu l-a dat la AGA! – Condescu a depus la Fisc bilanţul pe 2012 al CS Pandurii

158

La finalul lunii trecute, Marin Condescu a depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj situaţia financiară anuală la 31 decembrie 2012 a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, cum cere legea. Situaţia în cauză, deşi solicitată de Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA) nu a fost încă pusă la dispoziţia membrilor acestui organism. În urmă cu doi ani, CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a înregistrat însă, în aceeaşi situaţie, raportată la 2011, un deficit de peste 36 de miliarde de lei vechi. Cheltuielile totale ale Clubului Pandurii au depăşit însă în 2011, an când PDL-ul era pe val, 323 de miliarde de lei vechi. Acum CEO este interesată de cum s-au cheltuit banii oferiţi de minerit şi energie acestui club, dar degeaba..

 

Preşedintele de la Pandurii, Marin Condescu, a refuzat să pună la dispoziţia AGA a Clubului Sportiv situaţia financiară a acestuia, pe anul 2012. A refuzat acest lucru, mai ales că i s-a solicitat bilanţul pe anul 2012 de către reprezentantul Complexului Energetic Oltenia, Ion Răuţ, ultimul intrat în acest organism de conducere. Deşi Răuţ are tot dreptul să primească documentele pentru ca şi CEO a donat bani greu pentru bunul mers al clubului pe 2012, şi ţine cu dinţii să mai dea la Pandurii încă o basculantă de bani, şi pe 2013, Condescu a dat din umeri şi a arătat că nu îi pasă şi nici că nu dă nimic. A oferit însă situaţia în cauză la DGFP Gorj, dar prelucrarea datelor încă este încă în lucru.

Pierderi financiare pe linie
Interesant este însă bilanţul pe 2011, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, arată că Marin Condescu a cheltuit fără stres 323 de miliarde de lei, în anul respectiv, având chiar un deficit de peste 36 de miliarde de lei vechi. La peste 287 de miliarde de lei s-au ridicat veniturile totale ale clubului, în timp ce pierderile din activităţile economice au fost de 78 de miliarde de lei.
Datoriile clubului, potrivit situaţiei menţionate, ce trebuiau plătite într-un an de zile depăşeau, de asemenea, 168 de miliarde de lei vechi.
În ciuda acestei situaţii care demonstra în 2011 că CS Pandurii este pe pierdere, clubului i s-a furnizat, în continuare bani de la unităţile de stat din minerit şi energie, şi acum de la CEO.
Anamaria Stoica
Pentru a vedea facsimilul din bilanţul CS Panduri pe anul 2011, daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here