Nu e loc de egal!

212

Pandurii și Dinamo au terminat la egalitate ultimul duel din campionat. Mutând disputa, la mai puțin de două săptămâni, în Cupa Ligii, cele două se vor duela în această seară până când una dintre ele va pica răpusă.

După thrillerul din campionat, unde Pandurii a fost condusă, a întors rezultatul în partea a doua a meciului, dar a fost egalată de Dinamo în prelungiri, meciul din Cupa Ligii nu poate oferi varianta mulțumirii cu un singur punct pentru că disputa nu e pe puncte, ci pe calificare. Mari mai departe sau urmărești competiția de pe margine până la anul. Ori, obișnuiți în sezonul trecut cu fazele înalte, gorjenii jucând finala pe Arena Națională, elevii lui Edi Iordănescu vor din nou sub lumina reflectoarelor, să lupte cu trofeul pe masă. Cele două echipe au în memorie nu doar ultima confruntare, ci și duelul din primăvară, când tot în Cupa Ligii, Pandurii și Dinamo s-au întâlnit într-o dublă manșă în semifinalele competiției. Pandurii s-a calificat la pas, cu două victorii, la Târgu Jiu și în Groapă, dar cele două formații s-au schimbat radical din primăvară și până acum.

Edi face schimbări
Chiar dacă spune că nu desconsideră în niciun fel competiția, una care acum aduce câștigătoarei mult mai mulți bani, 400.000 de euro fiind un pot generos în condițiile financiare precare în care se scaldă cluburile din Liga 1, Edi Iordănescu pune pe primul loc participarea cu succes în campionat. În acest sens, tehnicianul Pandurilor spune că dorește să menajeze câțiva jucători: “Meciul cu Dinamo este important pentru că toate jocurile le tratăm serios. Ca și obicetiv este un obiectiv secundar. Campionatul este principalul obiectiv, ne-am propus intrarea în play-off. Tratăm serios toate jocurile serios, le pregătim în detaliu și ne propunem victoria. Pandurii nu e pregătită 100% să ducă o luptă pe trei fronturi și atunci acceptăm ideea că în astfel de jocuri să ne propunem și alte obiective, să mai lucrăm la uniformizarea pregătirii și a relațiilor de joc. Voi apela la jucători care au evoluat mai puțin”, a declarat Edi Iordănescu.

Vor să evite prelungirile
În perspectiva jocului extrem de dificil pe care Pandurii îl are programat duminică în campionat, echipa gorjeană își propune să câștige meciul din Cupa Ligii fără a ajunge la prelungiri sau lovituri de departajare: “Se întâlnesc aceleași echipe. Nu știu cum vor aborda cei de la Dinamo jocul, dacă și ei vor apela la modificări sau vor alinia un unsprezece care este cel mai competitiv la ora jocului. Acum, fiind atât de mică distanța între cele două jocuri, putem spune că ne știm foarte bine. Nu cred că vor fi multe din date noi, doar faptul că poate fi un joc care să depășească cele 90 de minute. Eu vreau să evit prelungirile, vine la trei zile un meci la Astra, un meci foarte greu”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Pandurii, cu antrenorul în tribună
Anterioara confruntare cu Dinamo s-a terminat rău și pentru Edi Iordănescu, nu doar pentru Pandurii, care a pierdut două puncte în prelungiri. Tehnicianul gorjenilor a fost trimis în tribune, iar comisiile federale au stabilit o pedeapsă de două jocuri pentru Edi Iordănescu. Acesta spune că-i va fi greu să stea departe de jucătorii săi: “Este extrem de greu că nu voi sta pe bancă. Este important ca echipa să simtă că antrenorul este aproape, să intervin, să transmit. Sunt detalii care le punem la punct și în vestiar înainte de joc, sunt momente importante în economia jocului înainte de joc și la pauză. Voi încerca să țin permanent legătura cu stafful meu tehnic, să transmită ei ce văd eu din tribună”, a declarat Edi Iordănescu. Acesta a mărturisit că va profita de nefericita ocazie ivită pentru a vedea echipa de sus, așa că nu va sta în apropierea băncii, ci sus, la lojă: “Prefer dacă tot sunt suspendat să stau sus, să văd cât mai bine. Din tot răul acesta e singurul lucru bun. Din tribună greu am putut să transmit ceva echipei din pricina gălăgiei”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Cu Khalouta în atac
Pandurii va începe meciul cu olandezul Aziz Khalouta în atac, acolo unde Edi Iordănescu a pierdut doi oameni în ultima vreme, definitiv pe Roman, plecat la NEC Nijmegen, și temporar pe Wellington: “După plecarea lui Roman am rămas descoperiți în gura porții. Îl avem pe Welington, dar el este accidentat, îl avem și pe Khalouta, un volante. Apelăm la improvizații, sper să găsim soluții și să acoperim această ultimă poziție. Sper cât mai repede să acoperim acest post. Trebuie să fim atenți, nu e ușor să găsești jucători liberi și valoroși. Căutăm”, a mai spus tehnicianul echipei gorjene.
Ultima achiziție a Pandurilor, Cristi Săpunaru, nu a făcut deplasarea cu echipa la Severin pentru meciul cu Dinamo, acesta fiind în urmă cu pregtirea: “Săpunaru nu intră în vederile mele pentru acest joc. A făcut antrenamente individual, va fi suspus unor teste, vom vedea unde se află și vom planifica pregătirea” a explicat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 21:45
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Șandru, Filippetto, Grecu – Mrzljak, Droppa – Ciucur, Răduț, Nicoară – Khalouta. Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: I. Popescu – Fai, Marc, Mevlja, Feussi – Vojnovic, Anton – Rotariu, C. Matei, St. Filip – Essombe. Antrenor: Mircea Rednic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here