Novăcenii s-au făcut frați cu francezii din orașul Mayenne

910

Orașul Novaci s-a înfrățit cu orașul Mayenne, din Franța, în cadrul unui eveniment, care a avut loc luni și care a oficializat relații de colaborare care au loc de mai mulți ani între cele două orașe.

Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, a semnat, luni, alături de primarul orașului Mayenne – Michel Angot, actele de înfrățire a celor două localități. Evenimentul a avut loc, în Mayenne, Franța. Colaborarea dintre edilii celor două orașe este mai veche și implică o strânsă legătură între liceul novăcean și cel similar din Mayenne, anual având loc schimburi de experiență între cele două unități de învățământ.
De asemenea, primarul și viceprimarul orașului francez au participat la manifestările organizate la Novaci, cu ocazia Zilei Naționale a României, în an centenar. Primarii Dumitru Leuștean și Michel Angot au oficializat înfrățirea între orașele pe care le reprezintă.
,,Înfrățirea este rezultatul unei legături de mai mulți ani și reflectă buna colaborare dintre cele două localități. Mayenne este un oraș din nordul Franței, cu o populație de 44.000 locuitori. Relațiile se vor concretiza în domenii precum cultură, sport, învățământ și sănătate”, a precizat primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here