Noua şefă de Resurse Umane a Spitalului Rovinari, ex-secretara inculpată într-un dosar de luare de mită

640

Spitalul Orăşenesc “Sf. Ştefan” de la Rovinari are de la finalul săptămânii trecute un nou şef de Resurse Umane, asta după ce postul în cauză s-a vacantat în iunie prin demisia controversată a fostei ocupante, Elena Cărbunescu. Câştigătoarea concursului pe post, asta la a treia organizare a examenului, este Lavinia Şorop, fosta secretară a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj, inculpată în dosarul medicului Radu Coiculescu. Aceasta a fost între timp reabilitată, după ce a fost condamnată la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite, pedeapsa fiind înlocuită cu o perioadă de încercare de 2,5 ani. Noua şefă de Resurse Umane este soţia juristului Primăriei Rovinari, Cosmin Şorop.

Spitalul Rovinari a organizat de trei ori concurs pentru a găsi o persoană potrivită pentru postul de şef al Biroului de Resurse Umane a unităţii medicale. Reamintim că, postul a devenit vacant după ce Elena Cărbunescu a demisionat cu câteva luni în urmă din funcţie, motivând atunci o ceartă cu managerul spitalului, Constantin Talabă, negată însă de cel din urmă.
La primele două ediţii ale concursului, la proba scrisă nu s-a prezentat nimeni, ca la cea de-a treia organizatorii să modifice cerinţele. “A fost necesar să facem asta, deoarece avem nevoie urgentă de un şef de Resurse Umane. Aş fi vrut să se înscrie măcar douăzeci de candidaţi, dar nu s-a întâmplat asta”, a declarat, ieri, managerul Talabă, anunţând totodată că doar trei persoane şi-au depus dosarul pentru a susţine proba scrisă de concurs. În competiţia desfăşurată, vineri, nu au mai intrat decât doi candidaţi, unul neavând dosarul completat corespunzător. “Lavinia Şorop a promovat proba scrisă obţinând un punctaj apropiat de 7.50”, a completat Talabă.

fam soropŞorop, singură la interviu!
Lavinia Şorop va intra astfel singură la interviul de mâine, deşi se cunoaşte deja în unitatea medicală că aceasta este câştigătoarea postului. Nu o neagă nici managerul spitalului care susţine că a cerut însă corectitudine maximă comisiei de concurs. De altfel acest for nu o putea refuza pe fostul inspector al DGASPC Gorj pentru această competiţie, deşi trecutul său profesional este pătat de implicarea Laviniei Şorop în 2009 într-un dosar de luare de mită. De altfel, în martie 2009, Şorop a petrecut şi o noapte în arestul IPJ Gorj urmare a acuzelor la adresa sa.
Dosarul care l-a avut cap de afiş pe doctorul Radu Coiculescu, acuzat de luare de mită, în care a apărut şi Şorop a fost realizat cu şase ani în urmă, după ce ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, împreună cu un procuror, au organizat un flagrant privind pretinderea de sume de bani de către membri ai comisiei de sănătate amintite. Cu această ocazie a fost identificat medicul Radu Coiculescu, seful comisiei respective, care a pretins şi primit suma de 600 de lei de la un pacient ce solicitase încadrarea în gradul I de handicap. Totodată, în biroul medicului Coiculescu a fost găsită suma de 2.500 de lei, pe care nu a putut-o justifica. Trimisă în judecată alături de medic a fost atunci şi secretara comisiei, Lavinia Şorop, care a scăpat şi ea, în final, de o pedeapsă fără executare, deşi primise de la Curtea de Apel Târgu-Mureş, 5 luni cu suspendare înlocuită cu un termen de încercare de 2,5 ani.

d1 d2“Nu cunosc trecutul doamnei, ştiu doar că a fost reabilitată!”
Întrebat despre Lavinia Şorop, managerul spitalului Rovinari a declarat că nu cunoaşte problemele juridice avute de candidata la postul de şef Birou Resurse Umane, dar a precizat că aceasta a întrunit condiţiile puse în privinţa dosarului de concurs. Talabă s-a referit la faptul că Şorop a fost reabilitată de instanţă.
Lavinia Şorop se va prezenta efectiv la muncă abia pe 1 septembrie, până atunci derulându-se interviul de miercuri şi perioada de contestaţii. Oricum în ultimii ani fosta salariată a DGASPC Gorj nu a mai prestat, ea fiind la un moment dat suspendată din funcţie. Potrivit declaraţiei de avere a soţului Cosmin Şorop, Lavinia nu a prestat în perioada 2014-2015, soţii având o avere impresionantă, compusă din mai multe proprietăţi, lucru care i-a permis să stea o perioadă îndelungată departe de activitatea profesională, dedicându-se copilului minor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here