Nouă persoane reținute în urma perchezițiilor

656

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reţinut 9 persoane în urma celor 22 de percheziţii domiciliare efectuate în două cauze penale al căror prejudiciu este de aproximativ 4.000.000 de lei. La data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au continuat cercetările în două dosare penale, ocazie cu care au efectuat 22 percheziţii domiciliare la sediile unor firme şi locuinţele unor suspecţi pe raza judeţelor Gorj şi Iaşi şi au pus în executare 20 de mandate de aducere.
Urmare a probatoriului administrat, a rezultat că în perioada 2010 – 2014, administratorii unor societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, simulând achiziţii de deşeuri metalice de la societăţi comerciale din judeţul Iaşi.
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei. S-a procedat la reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 ore a 9 suspecţi, unul din municipiul Târgu Jiu şi 8 din judeţul Iaşi, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca la data de 22 ianuarie a.c., să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here