Nouă localităţi din Gorj au rămas, ieri, fără apă! Mii de locuitori au fost afectaţi

453

Mii de gospodării din judeţul Gorj au rămas, ieri, fără apă potabilă la robinete, ca urmare a unei avarii apărute la conducta Izvarna-Craiova.

S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. a decis întreruperea alimentării cu apă potabilă în localitățile de pe traseul conductei de transport a apei potabile Izvarna – Craiova. Astfel, mii de locuitori din nouă localităţi ale judeţului Gorj au fost afectaţi pe tot parcursul zilei de ieri, până la orele serii. Decizia Companiei de Apă Oltenia a venit ca urmare a dispoziţiei de remediere în urma producerii unei avarii la această conductă, în zona localităţii Coţofenii din Faţă, județul Dolj. Concomitent, s-au executat și alte lucrări de întreținere și reparații pe toată lungimea traseului conductei. În județul Gorj, a fost întreruptă alimentarea cu apă potabilă în următoarele localități: comuna Tismana; comuna Godineşti; comuna Câlnic; comuna Teleşti; oraşul Rovinari; comuna Bâlteni; comuna Plopşoru; comuna Brăneşti; comuna Ţânţăreni. Şi în judeţul vecin, în Dolj, șapte localităţi au fost afectate de avarie, locuitorii acestora neavând apă potabilă până aseară. Este vorba despre: oraşul Filiaşi; comuna Braloștița; comuna Brădeşti; comuna Coţofenii din Faţă; comuna Coţofenii din Dos; comuna Almăj; comuna Işalniţa. În municipiul Craiova apa potabilă a fost furnizată în regim normal, fără restricții.

Modificări şi de tarife
Este de precizat faptul că, începând cu 1 ianuarie 2019, Compania de Apă Oltenia a efectuat o uşoară majorare la serviciile de furnizare a apei potabile pentru localităţile cu care societatea are contract, precum şi la serviciile publice de canalizare. “S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. anunță că, începând cu data de 01 ianuarie 2019, în conformitate cu avizul A.N.R.S.C. nr. 613746/22.11.2018 şi hotărârea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia nr. 1/03.01.2019, preţurile/tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă si de canalizare vor fi următoarele: Apă potabilă produsă, transportată şi distribuită pe întreaga arie de operare – 4, 11 lei/mc cu TVA, respectiv 3,77 lei/mc fără TVA; Apă potabilă produsă şi transportată, livrată din reţelele de transport, în alt sistem, în vederea redistribuirii, pe întreaga arie de operare (rămân nemodificate), respectiv 2,01 lei/mc fără TVA; Canalizare – Epurare pentru întreaga arie de operare – 2,81 lei cu TVA, respectiv 2,58 lei fără TVA”, se arată în anunţul postat de reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here